Over 's-Hertogenbosch

De stad 's-Hertogenbosch, veelal Den Bosch genoemd, is de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant. De stad en de regio zijn aantrekkelijk voor ondernemers. De stad ligt gunstig aan de noordelijke rand van de provincie. 's-Hertogenbosch is niet alleen een poort naar Zuid Nederland, de stad is het scharnierpunt tussen het zuiden van Nederland en de Randstad. In 30 minuten bent u zowel met auto als trein in Utrecht, Eindhoven of Breda. In 15 minuten staat u in het centrum van Tilburg. Daarnaast profiteren ondernemers elke dag van de bruisende binnenstad, bourgondische netwerkcultuur en elkaars kennis.

Inwoners

De gemeente 's-Hertogenbosch bestaande uit stad en dorpskernen telde op 1 januari 2019 154.220 inwoners. De beroepsbevolking bestaat uit ruim 77.000 personen (CBS, 2017). De Bossche beroepsbevolking verandert geleidelijk van karakter: het aandeel hoogopgeleiden is in de afgelopen 4 jaar toegenomen van 40% naar 45%.

Bezoekers

Jaarlijks bezoeken 1,4 miljoen mensen de stad. Samen bezoeken ze de stad bijna 3 miljoen keer per jaar. Populair zijn De Verkadefabriek, Theater aan de Parade, het Noordbrabants Museum, SM’s Stedelijk Museum en Theater Festival Boulevard en natuurlijk carnaval. In 2014 sleepte 's-Hertogenbosch de titel ‘beste bestemming voor binnenlandse stedentrip’ binnen (Zoover). Het aantal overnachtingen nam tussen 2008 en 2015 toe met 40%. Bekijk de bezoekerswebsite van de VVV voor meer informatie.

Onderwijs

In ’s-Hertogenbosch West, direct naast het station, ligt de Onderwijsboulevard. Door de bijna 30.000 studenten en vele bedrijven is het een levendig gebied. Zowel de hogescholen Avans en HAS, als mbo-instelling Koning Willem I College zijn hier gevestigd. In 2016 is aan de overkant van het spoor de universitaire opleiding Data Entrepreneurship gestart aan de Jheronimus Academy of Data Science (JADS). Het JADS is een samenwerking van de University of Technology Eindhoven en Tilburg University.