De Herven

De Herven

De Herven is een gemengd bedrijventerrein aan de snelweg A2 met een grote verscheidenheid in functies en uitstraling. De bereikbaarheid per auto is met een directe oprit aan de snelweg ideaal. Ook via openbaar vervoer is het terrein uitstekend bereikbaar. Er zijn goede busverbindingen met het centrum en het NS-station ’s-Hertogenbosch Oost is op loopafstand. De zichtlocatie aan de A2 bestaat gedeeltelijk uit grote moderne kantoorgebouwen, bijvoorbeeld het Bolduc-gebouw en het SAP-gebouw. Daar achter is ook een aantal kleinschalige kantoorgebouwen gerealiseerd.

Een groot gedeelte van het terrein is in gebruik als bedrijventerrein met productie, groothandel en logistiek. Kenmerkend is de omvangrijke vernieuwde woonboulevard met grootschalige winkels voor wooninrichting, bouwmarkt en horeca. Daarnaast is er een autoboulevard. 

De gemeente heeft het initiatief genomen om met alle betrokken marktpartijen, eigenaren en gebruikers en de ondernemersvereniging De Herven, het bedrijventerrein De Herven op te waarderen en toekomst bestendig te maken door de aanleg van nieuwe wegen, openbaar en privaat groen, branding en signing en herontwikkeling van bestaand vastgoed.