Guido Handels

Directeur Hartog & Bikker Logistics

H&B Logistics, locatie LCDB
Rietveldenweg 15
5222 AP ’s-Hertogenbosch
www.hblogistics.nl

Voor onze partner Heineken is in 's-Hertogenbosch één logistiek centrum ontwikkeld waar de modaliteiten vrachtvervoer en binnenvaart efficiënt op elkaar aansluiten.

Daarom ’s-Hertogenbosch

Het logistiek centrum van H&B is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Heineken en de gemeente. In 2006 was de ambitie om vanuit het oogpunt van efficiëntie en duurzaamheid één opslaglocatie te realiseren, zo dicht mogelijk bij de brouwerij. Het idee voor Logistiek Centrum Den Bosch (LCDB) was geboren en het magazijn werd eind 2009 in gebruik genomen. Voor H&B Logistics is de locatie ’s-Hertogenbosch een goede keuze, omdat het nieuwe warehouse centraal in Nederland staat, tussen de andere locaties van H&B Logistics. Voor Heineken is er één logistiek centrum ontwikkeld waar de modaliteiten vrachtvervoer en binnenvaart efficiënt op elkaar aansluiten.

De gemeente als partner

“De gemeente heeft de ontwikkeling op deze locatie mogelijk gemaakt. Wij voelen een gemeenschappelijke ambitie om De Rietvelden als bedrijventerrein op hoog niveau te houden. Door een actieve rol van de gemeente krijgt de samenwerking in de regio inhoud en hebben we een logistiek platform met meerwaarde. Met collega bedrijven zetten we in op het behoud van een goede bereikbaarheid en de beschikbaarheid van goed personeel.”

De locatie

In Den Bosch heeft H&B Logistics BV aan de Rietveldenweg 15 een hypermodern logistiek centrum. Met 55.500 m2 vloeroppervlak zonder segmentering en >2,3 miljoen pallethandelingen per jaar is het Logistiek Centrum Den Bosch hét ultieme ontwerp voor volumelogistiek. Het warehouse is uniek te noemen vanwege de aanwezige geautomatiseerde systemen, waaronder de Laser Guided Vehicles, (LGV’s, onbemande heftrucks) en de automatische laad- losbanen met traversebanen.

Waar staat Hartog en Bikker Logistics BV voor?

H&B is specialist in volumetransport, -logistiek en –warehousing, met inmiddels 10 operationele locaties in Nederland. De ondernemingsdrift en down-to-earth aanpakmentaliteit is onderscheidend voor ons bedrijf. Die cultuur is ook doorslaggevend geweest in de realisatie van het moderne logistiek centrum in ’s-Hertogenbosch.