Open voor energieoplossingen

Klimaatneutraal 's-Hertogenbosch in 2050 is onze ambitie. Daarmee sluiten we aan op nationale en internationale doelstellingen. Waarom is het zo belangrijk? Fossiel energieverbruik heeft een grote invloed op het klimaat. Met verschillende negatieve gevolgen. Een duurzame energievoorziening heeft de toekomst. Lokaal kunnen we het verschil maken. Bedrijven en organisaties zijn goed voor ongeveer tweederde van het verbruik in 's-Hertogenbosch. Zij zien daarom de noodzaak om zich hard maken voor een duurzame economie. Doet u ook mee?

Uw bedrijf toekomstbestendig

Er wordt steeds meer van u verwacht dat u duurzaam onderneemt. De infographic hiernaast helpt u wegwijs te worden in de regels, hulpmiddelen en subsidies die er voor de verduurzaming van uw bedrijf beschikbaar zijn. Afhankelijk van uw situatie kunt u bekijken wat voor u een goede volgende stap kan zijn.

Open de Infographic

Openen de links op uw computer traag of helemaal niet? Dan adviseren wij om de instellingen van Adobe Reader aan te passen. Klik in Adobe Reader op de optie Bewerken > Voorkeuren > Betrouwbaarheidsbeheer, klik op de knop Instellingen wijzigen. Kies bij Internettoegang beheren voor: De toegang tot alle websites toestaan voor PDF-bestanden. Klik op de knop OK en daarna opnieuw op OK.

BEC verbindt bedrijven op energiethema's

In ’s-Hertogenbosch werken bedrijven en organisaties samen aan CO2-reductie onder de naam Bossche Energiecoalitie (BEC). Zij delen kennis en ervaring en willen een proeftuin zijn voor duurzame innovaties. Gezamenlijk zetten zij grote stappen, door samenwerking op een thema óf per gebied. Bijvoorbeeld met een gezamenlijke aanpak voor zonne-energie of door benutting van restwarmte op een bedrijventerrein. Er zijn al ruim 50 bedrijven aangesloten bij BEC. Is uw bedrijf de volgende?

Ontdek BEC!

Gebouw vol Energie

Gaat u binnenkort uw gebouw of vastgoed opknappen of renoveren? Kies dan voor een gezond, comfortabel en energieneutraal gebouw. Dit is mogelijk als u het renovatieproces op de juiste wijze inricht. Het uitgangspunt dat vastgoed geen kostenpost is, maar als een bedrijfsmiddel. In het project Gebouw vol Energie leert u anders kijken naar vastgoed én krijgt u praktische tips om aan de slag te gaan met uw gebouw.

Ontdek Gebouw vol Energie

Neem contact op met een adviseur

Janneke van Bakel

U bent ondernemer in ’s-Hertogenbosch en u hebt duurzame plannen? Of een concrete vraag over energiebesparing? Neem contact op met een adviseur van gemeente ’s-Hertogenbosch.

Mail Janneke