Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen loont. Bedrijven die goed zorgen voor mens en milieu presteren financieel gezien beter. Wilt u weten hoe u duurzaam kunt ondernemen? En hoe uw bedrijfsgebouw, ook in de toekomst, aan alle eisen voldoet? Bekijk de infographic hieronder en lees verder. In ’s-Hertogenbosch werken bedrijven en organisaties samen aan een klimaatneutrale stad, in de Bossche Energiecoalitie. Doet u ook mee?

Uw bedrijf toekomstbestendig

Er wordt steeds meer van u verwacht dat u duurzaam onderneemt. De infographic hiernaast helpt u wegwijs te worden in de regels, hulpmiddelen en subsidies die er voor de verduurzaming van uw bedrijf beschikbaar zijn. Afhankelijk van uw situatie kunt u bekijken wat voor u een goede volgende stap kan zijn.

Open de Infographic

Openen de links op uw computer traag of helemaal niet? Dan adviseren wij om de instellingen van Adobe Reader aan te passen. Klik in Adobe Reader op de optie Bewerken > Voorkeuren > Betrouwbaarheidsbeheer, klik op de knop Instellingen wijzigen. Kies bij Internettoegang beheren voor: De toegang tot alle websites toestaan voor PDF-bestanden. Klik op de knop OK en daarna opnieuw op OK.

Hulp bij duurzame energieprojecten

Wilt u duurzame energie opwekken of toepassen in uw bedrijf? En heeft u hulp nodig om uit te vinden wat mogelijk en haalbaar is voor uw bedrijf of bedrijventerrein? Lees dan hier welke ondersteuning de gemeente voor u heeft.

BEC verbindt bedrijven op energiethema's

In ’s-Hertogenbosch werken bedrijven en organisaties samen aan CO2-reductie onder de naam Bossche Energiecoalitie (BEC). Zij delen kennis en ervaring en willen een proeftuin zijn voor duurzame innovaties. Gezamenlijk zetten zij grote stappen, door samenwerking op een thema óf per gebied. Bijvoorbeeld met een gezamenlijke aanpak voor zonne-energie of door benutting van restwarmte op een bedrijventerrein. Bekijk hier de digitale nieuwsbrief van BEC voor actuele activiteiten. 

Er zijn al ruim 50 bedrijven aangesloten bij BEC. Is uw bedrijf de volgende?

Ontdek BEC!

 

Neem contact op met een adviseur

Janneke van Bakel

U bent ondernemer in ’s-Hertogenbosch en u hebt duurzame plannen? Of een concrete vraag over energiebesparing? Neem contact op met een adviseur van gemeente ’s-Hertogenbosch.

Mail Janneke

Nuttige links

Wilt u meer weten over wat duurzaam ondernemen uw onderneming kan brengen? Kijk eens op:
Klimaatplein – CO2 neutraal ondernemen ​
Kenniscentrum Duurzaam ondernemen
Circulair ondernemen
Duurzaam ondernemen – RVO

Voor MKB-ondernemers:
Duurzaam MKB
Duurzaam ondernemen KvK

Voor grotere ondernemingen:
MVO Nederland

Voor de nieuwsbrief van BEC:
Digitale nieuwsbrief BEC.