Een rijke voedingsbodem voor uw agrifoodbusiness!

Een economisch vruchtbare regio, gemeente die investeert in de sector, volop netwerkmogelijkheden en een grote vijver aan ervaren personeel en potentiële innovatiepartners. Als ondernemer in de agrifoodsector vindt u in de Gemeente ’s-Hertogenbosch een rijke voedingsbodem om uw business te laten floreren. We heten u graag van harte welkom in onze bruisende stad. Want ambitieuze agrifoodondernemers ontvangen we met open armen. Of u nou een starter bent met behoefte aan faciliteiten en financiële ondersteuning, of een gevestigde naam die wil innoveren in duurzame productontwikkeling. Als ondernemer, wilt u graag gemotiveerd en geïnspireerd worden en dan het liefst door andere ambitieuze en succesvolle ondernemers.

Noordoost-Brabant topregio voor Agrifood

De AgriFood-bedrijven in Noordoost-Brabant zijn de makers van ons voedsel en onze voedselsystemen van gisteren en vandaag. De regio rond ’s-Hertogenbosch is (samen met het tuinbouwcluster in het Westland en het Greenportcluster in Venlo) het belangrijkste centrum van bedrijvigheid in de Nederlandse AgriFood-sector. De AgriFood keten is hier met ruim 3.600 ondernemingen vertegenwoordigd. Uniek zijn de sterke ketens in voedsel en reststromen. Om ook in de toekomst een sterke regionale AgriFood-sector te hebben moeten bedrijven continu investeren in:

  • Nieuwe innovatieve technologie, producten en marktconcepten: De transitieopgave naar een duurzame AgriFood-sector maakt dat innovatie een must is. 
  • Mensen (human capital): veel bedrijven uit de AgriFood-sector hebben behoefte aan goede (vak)mensen. Onder andere door vergrijzing ontstaat op landelijke schaal een jaarlijks tekort van 2.750 (technisch) geschoolde mbo-ers en hbo-ers.

Bossche foodondernemers in de Bossche Box

We lopen als regio voorop in innovatie van de voedselketen. Van boer tot producent. Hoe het vanuit de grond op ons bord belandt. Hoe het mensen bij elkaar brengt. En hoe het steeds maar weer verandert en vernieuwt. We laten graag zien hoe we door slim gebruik van data op een andere manier naar voedsel kijken.

In 2018 vierden we het feest van het voedsel. In de serie Bossche Box stond steeds een andere ‘Bossche’ foodondernemer centraal. Zij vertellen ons wat zij anders doen en waarom hun product een verrijking is voor de maatschappij.Bekijk de compilatie video hieronder of alle individuele foto's van de verschillende foodondernemers via deze link.

Leg contact met onze Agrifood specialist

Piet Jan den Dikken

“Agrifood. We zijn er gewoon keigoed in

Ik ben specialist op het gebied van agrifood. Ik werk nauw samen met de partners van de Grow Campus en zet me dagelijks in om bedrijven via die route met elkaar te verbinden.  

 

Mail Piet Jan