Een economisch vruchtbare regio, gemeente die investeert in de sector, volop netwerkmogelijkheden en een grote vijver aan ervaren personeel en potentiële innovatiepartners. Als ondernemer in de agrifoodsector vindt u in de Gemeente ’s-Hertogenbosch een rijke voedingsbodem om uw business te laten floreren. We heten u graag van harte welkom in onze bruisende stad. Want ambitieuze agrifoodondernemers ontvangen we met open armen. Of u nou een starter bent met behoefte aan faciliteiten en financiële ondersteuning, of een gevestigde naam die wil innoveren in duurzame productontwikkeling. Als ondernemer, wilt u graag gemotiveerd en geïnspireerd worden en dan het liefst door andere ambitieuze en succesvolle ondernemers.
We lopen als regio voorop in innovatie van de voedselketen. Van boer tot producent. Hoe het vanuit de grond op ons bord belandt. Hoe het mensen bij elkaar brengt. En hoe het steeds maar weer verandert en vernieuwt. We laten graag zien hoe we door slim gebruik van data op een andere manier naar voedsel kijken.
In 2018 vierden we het feest van het voedsel. In de serie Bossche Box stond steeds een andere ‘Bossche’ foodondernemer centraal. Zij vertellen ons wat zij anders doen en waarom hun product een verrijking is voor de maatschappij.Bekijk de compilatie video hieronder of alle individuele foto's van de verschillende foodondernemers via deze link.
De AgriFood-bedrijven in Noordoost-Brabant zijn de makers van ons voedsel en onze voedselsystemen van gisteren en vandaag. De regio rond ’s-Hertogenbosch is (samen met het tuinbouwcluster in het Westland en het Greenportcluster in Venlo) het belangrijkste centrum van bedrijvigheid in de Nederlandse AgriFood-sector. De AgriFood keten is hier met ruim 3.600 ondernemingen vertegenwoordigd. Uniek zijn de sterke ketens in voedsel en reststromen. Om ook in de toekomst een sterke regionale AgriFood-sector te hebben moeten bedrijven continu investeren in:
De onderwijsinstellingen in het Paleiskwartier, ZLTO, AgrifoodCapital en Ondernemerslift+ vormen samen met Agrifood-bedrijven de Grow Campus. De Grow Campus geeft invulling aan product- en businessontwikkeling voor mkb bedrijven, boeren en tuinders. Ook werken zij aan een leven lang leren programma's.
De BIM heeft samen met haar partners kracht, kennis en kunde gebundeld om kansrijke ondernemerstalenten op het gebied van Agrifood, Health en ICT te helpen bij het starten van hun bedrijfsactiviteiten. In dit starterscentrum wordt naast huisvesting ook coaching, verbindingen en hulp bij het zoeken naar financiering aangeboden.
OndernemersLift+ ondersteunt, faciliteert en stimuleert innovatieve startende en groeiende (student)ondernemers in de regio Noordoost-Brabant. Deze stichting wordt gefinancierd door overheid, onderwijs en nodernemers.
“Agrifood. We zijn er gewoon keigoed in”
Ik ben specialist op het gebied van agrifood. Ik werk nauw samen met de partners van de Grow Campus en zet me dagelijks in om bedrijven via die route met elkaar te verbinden.