Winnares Jheronimus Atelier Prijs 2020 stelt zich voor

Ik ben Manon Jeuken, een net afgestudeerde beeldend kunstenaar in ‘s-Hertogenbosch. In juni 2020 heb ik mijn diploma behaald aan het AKV St. Joost in ‘s-Hertogenbosch voor de richting beeldende kunst. En na deze vreemde periode van thuis afstuderen, heb ik de Jheronimus Atelier Prijs gewonnen.

Jheronimus Atelier Prijs 2020
Vanaf september heb ik een mooi ruim atelier mogen betrekken in de Willem Twee. Nadat de academie in maart moest sluiten, stond mijn afstuderen even op z’n kop. Ik had tijdelijk geen atelier meer en alle lessen waren van het één op het andere moment digitaal. Vanuit mijn ondernemende houding had ik binnen een dag een vervangend atelier gevonden; een woning die gesloopt zou worden net na mijn examen. De sloopwoning stond centraal in het werk waarmee ik afstudeerde. Met mijn werk onderzoek ik hoe we dichter bij het hier-en-nu kunnen zijn, een gevoel van zorgeloosheid en tijdloosheid. Een plek waar we vrij ronddwalen en spelen zonder de druk van tijd.

Twee grote ramen laten de zon naar binnen schijnen in deze inspirerende ruimte. Een jaar lang mag ik gebruik maken van een ruim atelier in de Willem Twee. Ik krijg begeleiding en ondersteuning waar nodig is om mezelf door te ontwikkelen als beeldend kunstenaar.

Een half jaar verder
Inmiddels zijn we alweer ruim een half jaar verder na het afstuderen. COVID-19 speelt nog steeds een rol en dit is dan ook zeker niet de ideale tijd om net afgestudeerd te zijn. Maar desondanks heb ik al een paar mooie dingen mogen ondernemen. Zo heb ik in augustus mogen deelnemen aan Smart Distance Lab - the Art Fair en ben ik in september gestart met het Apprentice Master programma (georganiseerd door Kunstpodium-T). Hiervoor zal ik in april en mei een expositie hebben in TAC, Eindhoven. En staan er nog een aantal andere dingen op de planning: o.a. een tentoonstelling in Schiedam en de grote expositie ‘ALL INN’ in het HEM in Zaandam, voor alle afgestudeerde beeldende kunstenaars van Nederland.

Op zoek naar ruimte
Ook ben ik in november met drie andere jonge Bossche kunstenaars samengekomen om een werkperiode te organiseren binnen de Bossche Winter. Helaas is de lockdown daartussen gekomen, maar hebben we ook nog geen ruimte waar we kunnen werken. Ik wil dit moment meteen nemen voor een oproep in de hoop dat het bij de juiste mensen terecht zal komen. Heb je of ken je iemand die een leegstaand pand heeft, bij voorkeur een winkelpand? Dan komen we graag met je in contact om ons plan voor te leggen.

Nieuwsgierig naar wat ik maak? Check hier mijn website en instagram.