Vier Bossche bedrijven in MKB Innovatie Top 100

De gemeente ’s-Hertogenbosch feliciteert Mobeye, BOON Foodconcepts, Dutch Quina Group en NoFoodWasted. De vier bedrijven uit 's-Hertogenbosch staan in de MKB Innovatie Top 100. Een lijst die jaarlijks bekend wordt gemaakt voor de Kamer van Koophandel. Ondernemers kunnen een innovatie voordragen, waaruit een top 100 wordt samengesteld.​ Er waren dit jaar 300 inschrijvingen.

NoFoodWasted, het bedrijf achter de Afgeprijsd app, stond al eerder in de lijst. De andere drie zijn nieuwkomers. Wat ook dit jaar weer opvalt is dat de bedrijven vooral actief zijn in de sector Agro, food en health. BOON Foodconcepts en de Dutch Quinoa Group richten zich beiden op voedselproductie van Hollandse bodem. NoFoodWasted wil de voedselverspilling tegengaan met slimme oplossingen. Opvallend is het product van Mobeye. Deze fabrikant van elektronicaproducten ontwikkelde ‘Cow Call’. Het bedrijf over de innovatie: “De Cow Call informeert de boer als de koe begint met kalveren. Zodra de vliezen breken, ontvangt de boer een bericht op zijn mobiele telefoon. De techniek erachter is een diervriendelijk ingebrachte sensor, die samen met het vruchtwater wordt uitgedreven”.

In totaal zijn er 21 Brabantse bedrijven in de top 100 geplaatst. Noord-Holland is met 22 bedrijven het sterkst vertegenwoordigd. De lijst die nu bekend is gemaakt heeft nog geen ranking. In september wordt de volgorde van de ranglijst bekend gemaakt. Voor meer informatie: https://www.mkbinnovatietop100.nl/