TERTS project om mkb'ers te ondersteunen

Avans sluit aan bij TERTS project om mkb’ers te ondersteunen

TERTS staat voor Transitie in Energie via een Regierol voor de Tertiaire Sector. Een hele mond vol. Maar waar het op neer komt, is het stimuleren van duurzaam energiegebruik bij onder meer horeca, detailhandel en kleine zelfstandigen zoals bakkers, kappers, boekhouders etc. Dit gebeurt door gericht advies en met subsidie wordt een deel van de kosten vergoed. Leerlingen van de Avans Hogeschool nemen nu ook deel aan dit TERTS project.

Welke keuze kan je het beste maken als ondernemer om je energiegebruik te verduurzamen? Wat levert het je op qua kostenbesparing maar ook qua comfort? En over welke nieuwe energietechnieken hebben we het eigenlijk? Leerlingen van Avans kunnen je helpen bij het beantwoorden van deze vragen en meer. 

De aanpak

De leerlingen starten met een energiescan. Daarna krijg je aanvullende tips en advies over handige energiemaatregelen zoals het installeren van hoog rendementsglas, het aankopen van nieuwe koeltoestellen, het gebruik van ledlampen of het plaatsen van zonnepanelen. Tenslotte krijg je een advies over investeringen in de nieuwe technieken.

De leerlingen van Avans hebben nog ruimte om enkele ondernemers te ondersteunen. Heb jij interesse of wil je meer info neem dan contact op met Ad Breukel, awv.breukel@avans.nl (onderzoeker bij Avans Hogeschool)  of ga naar de website van het TERTS project