’s-Hertogenbosch scoort zesde plek in Elsevier Toplocaties 2017

 

’s-Hertogenbosch heeft in het jaarlijkse Elsevier-onderzoek naar economische toplocaties in Nederland de zesde positie gehaald. De aanpak is dit jaar iets anders dan voorgaande jaren. De prestatie is afgezet tegen het inwoneraantal. Zo kunnen de prestaties onderling goed worden vergeleken. Hierdoor is er een verrassende nummer 2: Son en Breugel. Met een cijfer van 8,05 scoort ’s-Hertogenbosch een plek nipt achter Eindhoven (8,06) en Nieuwegein (8,09), maar boven grote steden als Rotterdam  (8,01) en Utrecht (7,94).

In het onderzoek is gekeken naar drie pijlers: het aantal arbeidsplaatsen, de toegevoegde waarde van alle activiteiten en het aantal startende bedrijven. De scores van iedere gemeente op de verschillende pijlers verschijnen in juli. Hoe ’s-Hertogenbosch scoort per pijler is dus nog even afwachten. Elsevier doet al wel een uitspraak over de locaties waar het meeste geld wordt verdiend. De locatie ’s-Hertogenbosch stationsbuurt’ scoort in de top 40 hiervan een 31e plek. In 2009 stond de locatie nog op de 56e positie. Gekeken naar arbeidsplaatsen in plaats van omzet scoort de locatie een 29e plek.

Wethouder Economische Zaken, Jan Hoskam, reageert enthousiast op het nieuws: “Ik ben trots op de zesde plek van ’s-Hertogenbosch. Net als voorgaande jaren blijkt ook nu dat ondernemers in de gemeente het goed doen. Niet voor niks zitten in ’s-Hertogenbosch al een paar jaar op rij de meeste snel groeiende bedrijven van Brabant. We blijven investeren in de economie van de stad. Toegang tot talent is daarbij steeds belangrijker. De nieuwe universitaire opleiding Jheronimus Academy of Data Science kan daaraan een verdere bijdrage leveren.”