Open met de feestdagen: wanneer wel en wanneer niet?

De feestdagen staan weer voor de deur. Voor de bezoeker betekent dat cadeautjes inslaan tussen de dagelijkse bedrijven door. U als winkelier wil daar op inspelen met uw openingstijden. Ieder jaar krijgt de gemeente rond de feestdagen veel vragen van winkeliers over wanneer ze open mogen zijn. We zetten het dit jaar in dit bericht voor u op een rijtje!

Winkels mogen op werkdagen geopend zijn tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Op zondagen en alle feestdagen mogen winkels geopend zijn tussen 11.00 uur en 19.00 uur.

Op 24 december (kerstavond) geldt een verplichte winkelsluiting vanaf 19.00 uur
Op 1e Kerstdag geldt een verplichte winkelsluiting.
Op 2e Kerstdag mogen winkels geopend zijn tussen 11.00 uur en 19.00 uur.
Op Nieuwjaarsdag geldt een verplichte winkelsluiting.
Op Goede Vrijdag en 4 mei geldt een verplichte winkelsluiting vanaf 19.00 uur

De gemeente gaat niet over openingstijden op koopavonden. Meer informatie over koopavonden in de Bossche binnenstad via Hartje Den Bosch via www.hartje.nu en info@hartje.nu.

Belangrijk voor de consument is dat winkels niet verplicht zijn om open te gaan, ook niet op 2e Kerstdag. Check daarom de website van de winkel die men wil bezoeken of die winkel geopend is op dat gewenste moment.

Voor ondernemers is het belangrijk om te realiseren dat een overtreding van de Winkeltijdenwet een economisch delict is met mogelijk hoge boetes en/of celstraf tot gevolg.