Isamo Thissen winnaar Jheronimus Atelier Prijs

Isamo Thissen, recent afgestudeerd als beeldend kunstenaar bij St. Joost School of Art & Design is uitgeroepen tot winnaar van de Jheronimus Atelier Prijs 2021 (JAP). De prijs wordt jaarlijks beschikbaar gesteld door de gemeente ’s-Hertogenbosch als concreet gebaar om beginnend talent een kans te geven zich verder te ontwikkelen door het faciliteren van een (gratis) atelier bij Willem Twee kunstruimte voor een heel jaar. Wethouder Mike van der Geld (Cultuur): “Kunstenaars van de kunstacademie zorgen voor extra reuring en kleur in ‘s-Hertogenbosch. En als Cultuurstad van het Zuiden hebben we hen nodig. Zij die buiten de lijntjes kleuren. Gefeliciteerd Isamo met deze prijs, we hopen nog veel van je te horen en zien!”

Jheronimus Atelier Prijs
Isamo Thissen studeerde afgelopen week af aan de opleiding Art & Research bij kunstacademie St. Joost. In mei pitchte ze, samen met vier medestudenten, haar toekomstplannen voor een jury van deskundigen Janne van Wijnen (beleidsmedewerker cultuur Gemeente ‘s-Hertogenbosch), Fred van Hoek (Business Coach St. Joost), Manon Jeuken (kunstenaar en winnaar JAP 2020/2021), Masha van Vliet (curator Willem Twee kunstruimte). Uit deze sollicitatieprocedure werd Isamo gekozen tot winnaar van de Jheronimus Atelier Prijs 2021-2022. Naast het atelier kan Isamo rekenen op begeleiding in het opzetten van een eigen beroepspraktijk, toegang tot diverse cursussen, netwerken en de werkplaats van het Grafisch Atelier en advies bij het aanvragen van beurzen en subsidies en het benaderen van sponsors. Zo kan Isamo de invulling van haar verdere beroepspraktijk een vliegende start geven.

Isamo Thissen, Art & Research
De jury koos Isamo unaniem als winnaar van de Jheronimus Atelier Prijs 2021/2022. “Wij zijn onder de indruk van Isamo’s artistieke praktijk, waarin zij veel met textiel werkt en verschillende ambachtelijke technieken, zoals borduren, weven, stikken, vilten, vlechten, spinnen en het zelf verven van stof en wol gebruikt. Uit haar motivatie en presentatie blijkt dat zij heel concreet en constructief heeft nagedacht over hoe ze zich het komende jaar wil ontwikkelen en hoe een atelier in het Willem Twee gebouw en de ondersteuning die zij daarbij geboden krijgt hierbij kunnen helpen. Ook geeft zij blijk van een kritische en reflectieve houding, niet alleen ten aanzien van haar eigen praktijk, maar ook ten aanzien van het kunstklimaat in ‘s-Hertogenbosch en haar positie hierin. Op een meer praktisch niveau leent de atelierruimte, qua ligging, licht en ruimte, zich goed voor Isamo’s praktijk en zij wil  hier dan ook intensief gebruik van maken. Hoewel Isamo tot nu toe vrij solitair heeft gewerkt heeft ze interessante ideeën over hoe ze verbinding wil zoeken met andere kunstenaars en makers uit het pand en in de stad. We zien met veel vertrouwen en interesse uit naar Isamo’s tijd bij Willem Twee”.