Heineken opent grootste zonnepanelenpark in ’s-Hertogenbosch

Steeds meer eigenaren van grote bedrijfspanden zien dat het produceren van duurzame energie van belang is én financieel interessant. Zo telt het grootste zonnepanelenpark van ’s-Hertogenbosch nu 16.569 panelen. Deze zomer breidde Heineken hun aantal zonnepanelen flink uit. Eind oktober werd het zonnepark officieel geopend in het bijzijn van wethouder duurzaamheid Mike van der Geld.

Wethouder Mike van der Geld: “Met deze uitbreiding van het aantal zonnepanelen heeft Heineken niet alleen het grootste zonnepanelenpark van ’s-Hertogenbosch. Het is ook één van de grootste van Nederland! We juichen het toe dat bedrijven op deze manier hun daken benutten om duurzame energie te produceren. Dit gebeurt steeds meer. Ruim 50 bedrijfspanden in ’s-Hertogenbosch zijn al voorzien van zonnepanelen. Ons streven is dat elk geschikt dak hiervoor wordt ingezet.”

Energie voor twintig miljoen flesjes
Susanne van Bragt-Peters, brouwerijdirecteur van Heineken in ’s-Hertogenbosch vertelde eind oktober: “Ik ben bijzonder trots dat we ons vernieuwde zonnepanelenpark officieel hebben geopend. Samen met onze partner SolarAccess is het aantal zonnepanelen deze zomer vervijfvoudigd.”

Het zonnepark heeft een grootte vergelijkbaar met acht voetbalstadions. De brouwerij kan nu elf procent van het stroomverbruik zelf opwekken. Directeur Van Bragt-Peters: “Met de opgewekte energie hebben we in de afgelopen drie maanden al ruim 20 miljoen flesjes kunnen brouwen en afvullen!”

Subsidie en advies
Bedrijven die ook zonnepanelen willen plaatsen op een dak groter dan 200m2 kunnen hulp krijgen bij het onderzoeken van de technische of financiële haalbaarheid. Voor dergelijk advies biedt gemeente ’s-Hertogenbosch subsidie. Er is ook subsidie voor de voorbereiding van andere energiemaatregelen. En bedrijven die samen willen verduurzamen, kunnen hulp krijgen van een ‘energieontwikkelaar’. Daar leest u hier meer over.