Retail

’s-Hertogenbosch: bourgondisch, goed bereikbaar en in het hart van Brabant

De gemeente ’s-Hertogenbosch helpt graag om uw retailbedrijf naar de best passende locatie in onze mooie, veelzijdige en groeiende stad te leiden.

 

De top van de Nederlandse binnensteden, de Bossche binnenstad, biedt u…..

Tal van deelgebieden met eigen sferen. Het winkelhart rond de Markt, hippe winkels in de Verwerstraat, zelfstandige en lokaal gewortelde ondernemers in de Hinthamerstraat, hippe koffie- en horecaconcepten in de Snellestraat en de restaurants aan de Korte Putstraat. De bekende historische blikvangers (Sint Jan, Binnendieze) zijn ons wijdvermaarde visitekaartje. Maar het andere ’s-Hertogenbosch, modern, hip en industrieel, laat steeds meer van zich horen. Kom kijken in de Spoorzone, met o.m. het Paleiskwartier en de Tramkade. Hier ontstaat in prachtig erfgoed  een verrassend cultuur- en uitgaansmilieu.

Benieuwd naar een impressie? In dit magazine treft u ook tal van cijfers over de binnenstad.
Download het magazine binnenstad

Voor grootschalige en volumineuze detailhandel bieden we …..

De goed bereikbare Bossche woonboulevard en het aansluitende Retailpark. Verder biedt Orthenpoort vlakbij de binnenstad mogelijkheden voor winkels die doelgericht worden bezocht.

Boodschappen en meer in 25 winkelcentra in de wijken….

Naast de genoemde grote centra zijn er twee stadsdeelcentra. In ’s-Hertogenbosch-West is er de Helftheuvelpassage. De kern van Rosmalen krijgt met het Centrumplan een flinke impuls. Het biedt mooie vestigingskansen voor winkels en horeca (opening augustus 2018). Verder telt de stad tal van wijk- en buurtcentra. In de nieuwe woonwijk De Groote Wielen werken we aan een nieuw hedendaags wijkcentrum. De centra in Nuland en Vinkel bieden een winkel- en  voorzieningenaanbod in een intieme dorpse sfeer.

 

Vestigingsmogelijkheden voor stedelijke voorzieningen elders in de stad….

Voor andere voorzieningen zoals leisure, fitness, bijzondere horeca en dergelijke zijn er -onder voorwaarden- mogelijk ook kansen op andere plekken in de stad.

Meer weten over vestigingsmogelijkheden?

We helpen u graag. Neem contact op met het team Detailhandel, Horeca en Reclame (073 615 9361).

Meer informatie over de winkeltijden? 

De Winkeltijdenwet schrijft wanneer uw winkel open mag zijn en benoemt een aantal uitzonderingen. De winkeltijden in het kort: Winkels mogen geopend zijn:
- Van maandag tot en met zaterdag tussen 06.00 uur en 22.00 uur
- Op zondagen tussen 11.00 uur en 19.00 uur
- Op feestdagen van 11.00 uur tot 19.00 uur
- Op Hemelvaartsdag tussen 06.00 uur tot 22.00 uur

Winkelopenstelling is niet toegestaan op:
- 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag
- Goede vrijdag, 4 mei en 24 december na 19.00 uur.

Hieronder vindt u de complete regelgeving die voor de winkels in de gemeente 's-Hertogenbosch geldt
Verordening Winkeltijden gemeente 's-Hertogenbosch
Toelichting op Verordening Winkeltijden

Marc Evers

“Input en service leveren voor één van de mooiste steden van Nederland. Realiseren en in standhouden van krachtige sfeervolle winkelgebieden zowel op buurtniveau als de Bossche Binnenstad om de inwoner, ondernemer en toerist daarvan ten volle te laten genieten, daar doe ik het voor.”

Ik help u graag verder als u vragen heeft over vestigen in 's-Hertogenbosch. Ook help ik graag gevestigde ondernemers in hun dagelijkse bedrijfsvoering.


Mail Marc