Open voor bouwinnovaties

Een groene stad, senioren die langer thuis wonen en meedenken in creatieve bouwoplossingen ‒ de bouwsector heeft de sleutel tot een slimmere leefomgeving in handen. Zeker in ’s-Hertogenbosch, waar we ervoor open staan om bouwinnovaties ook echt toe te passen. Niet voor niets werken in onze regio significant meer mensen in de bouw dan in de rest van Brabant. Deze sector is dan ook een sector die we in onze gemeente graag verder uitbouwen. Bijvoorbeeld met SPARK : een innovatiecampus met flexwerkplekken, labs en inspirerende netwerklocaties waar wetenschap en bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Deze snelkookpan voor bouwinnovaties ontwikkelen we samen met Heijmans, de TU/e, Avans Hogeschool en Provincie Noord-Brabant. Zo leggen we een stevig fundament voor een betere leefomgeving in en rond onze mooie stad. Bouwt u mee? Samen kunnen we nieuwe kansen creëren, pakken en… ons gezamenlijke bouwhart sneller laten kloppen!

SPARK een broedplaats voor innovatie in de bouw

SPARK verbindt mensen, ideeën en kennis aan elkaar. Binnen en buiten de bouw, zodat ongewone en frisse connecties ontstaan. Organisaties en mensen worden uitgedaagd om anders te kijken naar alledaagse problemen. Hoe kun je functies koppelen? Gedrag veranderen of de omgeving gezonder en veiliger maken? Sinds de start van het initiatief hebben ruim zeventig bedrijven zich bij de campus aangesloten: van Dura Vermeer en mkb-bedrijf Hoedemakers tot Essent en Brabant Water.

SPARK zet studenten en bedrijven bij elkaar om nieuwe bouwoplossingen te bedenken. In 2016 is het nieuwe ‘LAB’ geopend op de werf met daarin grote lasersnijders en 3d-printers. Het LAB biedt de kans om workshops te volgen, machines te gebruiken of inspiratie op te doen. Ook wordt ergeëxperimenteerd met nieuwe bouwtechnieken en materialen.

Cassandra Vugts, Directeur SPARK Campus

“Mijn grote droom is om jong talent en de beste mensen van grote bedrijven samen met start-ups en ontwerpers drie maanden lang fulltime te laten werken aan een project in een van de studio’s op de campus.”

Leo Sedee

“Ik ga graag met open vizier met de 3O’s in gesprek om die kansen te identificeren en te realiseren die bijdragen aan versterking van de marktpositie van deze partijen en die bijdragen aan een groei van de werkgelegenheid.”
 

Mail Leo