Open voor bouwinnovaties

Een groene stad, senioren die langer thuis wonen en meedenken in creatieve bouwoplossingen ‒ de bouwsector heeft de sleutel tot een slimmere leefomgeving in handen. Zeker in ’s-Hertogenbosch, waar we ervoor open staan om bouwinnovaties ook echt toe te passen. Niet voor niets werken in onze regio significant meer mensen in de bouw dan in de rest van Brabant. Deze sector is dan ook een sector die we in onze gemeente graag verder uitbouwen. Bijvoorbeeld met SPARK, die in de Spoorzone de SPARK Makers Zone heeft gerealiseerd.

In de SPARK Makers Zone ontdekt u op een laagdrempelige manier wat de toegevoegde waarde van nieuwe technologie is voor het primaire proces van uw business, ontmoet u technisch talent vanuit verschillende achtergronden, maken uw medewerkers kennis met nieuwe toepassingsmogelijkheden, ontwikkelen ze nieuwe vaardigheden en kunnen zij hun talenten verder ontwikkelen. Tevens ondersteunt de SPARK Makers Zone u met vraagstukken op het gebied van innovatie door de juiste experts bij elkaar te brengen en daar resultaatgericht mee aan de slag te gaan.

Zo leggen we een stevig fundament voor een betere leefomgeving in en rond onze mooie stad. Bouwt u mee? Samen kunnen we nieuwe kansen creëren, pakken en… ons gezamenlijke bouw en innovatie hart sneller laten kloppen!

SPARK een broedplaats voor innovatie in de bouw

SPARK verbindt mensen, ideeën en kennis aan elkaar. Binnen en buiten de bouw, zodat ongewone en frisse connecties ontstaan. Organisaties en mensen worden uitgedaagd om anders te kijken naar alledaagse problemen. Hoe kun je functies koppelen? Gedrag veranderen of de omgeving gezonder en veiliger maken? Sinds de start van het initiatief hebben ruim zeventig bedrijven zich bij de campus aangesloten: van Dura Vermeer en mkb-bedrijf Hoedemakers tot Essent en Brabant Water.

SPARK zet studenten en bedrijven bij elkaar om nieuwe bouwoplossingen te bedenken. Begin september 2019 is de SPARK Makers Zone geopend. Een omvangrijk open innovatielab met diverse werkplaatsen volledig gericht op nieuwe geavanceerde technologieën, bijvoorbeeld op het gebied van 3D printing, internet of things en robotica. Zo komt hoogwaardige technologie beschikbaar voor ondernemers die de mogelijkheden van deze technologie graag willen ontdekken voor hun bedrijf en medewerkers. Geïnteresseerd in een indruk van wat er binnen SPARK gebeurt? Bekijk deze rapportage van RTL-Z uit oktober 2019.

Cassandra Vugts, Directeur SPARK Campus

“Mijn grote droom is om jong talent en de beste mensen van grote bedrijven samen met start-ups en ontwerpers drie maanden lang fulltime te laten werken aan een project in een van de studio’s op de campus.”

Leo Sedee

“Ik ga graag met open vizier met de 3O’s in gesprek om die kansen te identificeren en te realiseren die bijdragen aan versterking van de marktpositie van deze partijen en die bijdragen aan een groei van de werkgelegenheid.”
 

Mail Leo