Over 's-Hertogenbosch

De stad 's-Hertogenbosch, veelal Den Bosch genoemd, is de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant. De stad en de regio zijn aantrekkelijk voor ondernemers. De stad ligt gunstig aan de noordelijke rand van de provincie. 's-Hertogenbosch is niet alleen een poort naar Zuid Nederland, de stad is het scharnierpunt tussen het zuiden van Nederland en de Randstad. In 30 minuten bent u zowel met auto als trein in Utrecht, Eindhoven of Breda. In 15 minuten staat u in het centrum van Tilburg. Daarnaast profiteren ondernemers elke dag van de bruisende binnenstad, bourgondische netwerkcultuur en elkaars kennis.

Inwoners

De gemeente 's-Hertogenbosch bestaande uit stad en dorpskernen telde op 1 januari 2017 152.471 inwoners. De beroepsbevolking bestaat uit ruim 77.000 personen (CBS, 2017). Het beroeps- en onderwijsniveau is vergelijkbaar met dat van omliggende steden. De verwachting is dat de bevolking van ’s-Hertogenbosch blijft groeien, naar 154.600 inwoners in 2030. In de toekomst blijft 's-Hertogenbosch een aantrekkelijke stad voor jongeren om zich te vestigen.

Bezoekers

Jaarlijks bezoeken 1,4 miljoen mensen de stad. Samen bezoeken ze de stad bijna 3 miljoen keer per jaar. Populair zijn De Verkadefabriek, Theater aan de Parade, het Noordbrabants Museum, SM’s Stedelijk Museum en Theater Festival Boulevard en natuurlijk carnaval. In 2014 sleepte 's-Hertogenbosch de titel ‘beste bestemming voor binnenlandse stedentrip’ binnen (Zoover). Het aantal overnachtingen nam tussen 2008 en 2015 toe met 40%. Bekijk de bezoekerswebsite van de VVV voor meer informatie.

Onderwijs

In ’s-Hertogenbosch West, direct naast het station, ligt de Onderwijsboulevard. Door de bijna 30.000 studenten en vele bedrijven is het een levendig gebied. Zowel de hogescholen Avans en HAS, als mbo-instelling Koning Willem I College zijn hier gevestigd. In 2016 start aan de overkant van het spoor de universitaire opleiding Data Entrepreneurship. Een samenwerking van de University of Technology Eindhoven en Tilburg University.