Datascience bedrijf Bluerock Logistics kiest voor talent

Bluerock Logistics, ontstaan uit een samenwerking tussen hoogleraar Hein Fleuren en ondernemer Wouter Lammerse, groeit hard. Groeien doen ze op eigen kracht. Zonder investeerders. Van twee man aan de start in 2013 naar 15 medewerkers in 2017. “Waarom we naar ’s-Hertogenbosch zijn verhuisd?”, vraagt Wouter. “Vanwege de ligging en vanwege JADS. Het vinden van talent is en blijft een van onze grootste uitdagingen”.

De gehele keten van transport zo efficiënt mogelijk organiseren. Dat is waar Bluerock Logistics aan werkt. Het bedrijf startte in 2013 in Breda met consultancyklussen. Het opgebouwde vermogen wordt inmiddels geïnvesteerd in de ontwikkeling van operationele software en modelleringsservices. Wouter geeft een voorbeeld: “Waar we echt goed in zijn is factuurstromen zo efficiënt mogelijk afwikkelen. Stel je verkoopt producten en je werkt met tien verschillende vervoerders. Dat betekent werken met tien verschillende boekings- en facturatiesystemen. Het liefst wil je dat natuurlijk kunnen doen in één systeem. Wij regelen dat dat kan”.

Een locatie die past bij je bedrijf

Dat het bedrijf succesvol is blijkt uit de snelle groei. In drie jaar tijd van twee naar vijftien personen. Ook de toekomst ziet er rooskleurig uit. Bij een groeiend bedrijf hoort een passende locatie. Wouter: “in Breda zaten we een beetje achteraf. We wilden een locatie die past bij de kwaliteit waar wij als bedrijf voor gaan”. ’s-Hertogenbosch ligt mooi centraal in Nederland en precies tussen de woonplaatsen van Hein en Wouter in. Ook woonde er al personeel in de stad. Maar de ligging van de stad was niet genoeg. Wouter: “We zochten een locatie waar je klanten langs kunt laten komen en waar het personeel het naar zijn zin heeft. Een plek in een stad met uitstraling en sfeer. ’s-Hertogenbosch heeft dat. Het is hier leuk om in de lunchpauze of na werk even de stad in te lopen”. Bijkomend voordeel van het kantoor is de ligging aan het stationsplein. Je zit snel in de trein en snel op de weg. Dat kan niet op veel plekken.

Talent gaf doorslag bij vestiging

Developers, modelleurs, businessanalisten en data-analisten vinden een baan bij het bedrijf. Met hun locatie in ’s-Hertogenbosch zit Bluerock Logistics op 200 meter van de dit jaar geopende Jheronimus Academy of Data Science. Direct aan de andere kant het spoor zit Avan Hogeschool met een groot aanbod aan ICT-opleidingen. Wouter: “dat is echt een strategische keuze geweest. Ook daarom zijn we in ’s-Hertogenbosch gaan zitten. Zo kunnen we in een vroeg stadium talent van deze scholen aan ons binden met stages, afstudeeronderzoek en projecten. Dit talent is de toekomst van Bluerock Logistics”.

Op dit moment bouwt JADS in samenwerking met de provincie Noord-Brabant, vastgoedeigenaar Kadans en de gemeente ’s-Hertogenbosch aan een stevig netwerk rondom de universiteit. Een netwerk waarin studenten, bedrijven en overheden elkaar vinden en versterken. Zie jij een rol voor jezelf of jouw bedrijf in dit netwerk? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over Bluerock Logistics? http://www.bluerocklogistics.com of neem direct contact op met Wouter Lammerse.

Whitepaper boordevol info

Om je als groeiende ondernemer een handje te helpen hebben we een whitepaper gemaakt boordevol informatie over netwerken, faciliteiten, financiering, coaching en begeleiding, huisvesting en talent en opleiding.

Die wil ik hebben!

Ontdek ook de andere Bossche ondernemers