Zes nieuwe huurders voor RIVA gebouw in Spoorzone

De Spoorzone zit vol verrassingen. Tussen de grotere bedrijven in het Paleiskwartier zitten vele kleinere parels verstopt. Snelgroeiende bedrijven die hun plek vinden in de professionele, bruisende kantooromgeving. Vandaag in de spotlight: het RIVA gebouw. Dat ook bekend staat als ‘het schip’ en de ‘grand dame’. Recent tekenden zes bedrijven een contract voor deze locatie: Rabobank 's-Hertogenbosch, Zelfstroom, Evolvere, Crossknowledge, Searchlite en Blacktrace. Hevo verhuisde intern naar de achtste verdieping. 

Het RIVA gebouw valt je meteen op. De architectuur is beeldbepalend, tijdloos en hoogwaardig. De locatie prominent en veelzijdig. Het gebouw ligt in het hart van de beste kantoorlocatie van Zuid-Nederland. Medio 2017 kwam er ruimte vrij in het gebouw, die met bouwjaar 2000 behoort tot een van de eerste gebouwen in het Paleiskwartier. Het is een locatie die bij uitstek geschikt is voor bedrijven met een visie op de toekomst. Bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. In 2017 wordt het gebouw namelijk grootschalig gerenoveerd en verduurzaamd.

Gevestigd in RIVA

Bedrijven die gevestigd zijn in RIVA zijn: Rabobank ‘s-Hertogenbosch, Hevo, Van Lanschot Chabot, Crossknowledge, Evolvere, Searchlite, Zelfstroom en Blacktrace. Searchlite is gestart in Amsterdam en opende een tweede vestiging in ’s-Hertogenbosch. Evolvere, een bedrijf gericht op duurzame organisatieontwikkeling, kwam over uit het nabijgelegen Vught. Zelfstroom zat voor de verhuizing in De Gruyterfabriek. Het bedrijf zocht een hoogwaardige, duurzame werkomgeving die past bij de missie van het bedrijf: iedereen toegang tot zonne-energie. In RIVA kan het bedrijf de komende jaren verder groeien.

De werkzaamheden

In samenwerking met architectenbureau De Twee Snoeken en Hevo uit ’s-Hertogenbosch wordt het entreegebied op de begane grond alsmede het gezamenlijke restaurant op de begane grond totaal vernieuwd. Op de begane grond ontstaat een ontmoetingscentrum waarin vergaderfaciliteiten kunnen worden gebruikt. Ook wordt de energiezuinigheid nog verder verbeterd tot een BREAAM Very Good Label. De aanpassingen betreffen onder andere de plaatsing van zonnepalen, sedum dak, ledverlichting, warmte koude opslag en zonneboilers. Naast de maatschappelijke besparingen die dit oplevert bespaart de huurder hiermee aanzienlijk op haar energielasten. De vloeren zijn inmiddels al aangepakt. Voor het najaar van 2017 staan de entree en 1e verdieping op de planning.

Interesse in RIVA?

In RIVA is op dit moment circa 5.250 m2 verhuurd en nog 2.081m2 kantoorruimte beschikbaar. Je hebt vanaf de beschikbare kantoren een schitterend uitzicht. De vrije ruimtes bevinden zich namelijk op de 9e en 10e verdieping van het gebouw. Interesse in deze locatie? Voor meer informatie over de transacties en verhuurmogelijkheden kunt u contact opnemen met Tholen Real Estate op 073-203 44 44.

Paleiskwartier groeit door met DE OFFICE

Naast RIVA wordt op dit moment DE OFFICE ontwikkeld door Paleiskwartier BV. Een ontwerp van het bekende Amsterdamse de Architecten Cie met voormalig Rijksbouwmeester en oud-Bosschenaar Frits van Dongen als frontman. Het gebouw heeft een verhuurbaar oppervlakte van 5.000 m2 en telt zeven verdiepingen. Het gebouw wordt hiermee even hoog als de naastgelegen bioscoop. Er is ruimte voor meerdere huurders in het gebouw. Meer informatie over deze locatie: http://www.hurenindeoffice.nl.