Winnaar ICT Community Challenge bekend gemaakt op jaarevent

Het team Slimme Teltegels heeft de ICT Community Award 2017 en een geldprijs van 750 euro binnengesleept. De uitreiking vond plaats tijdens het jaarevent van de ICT Community. Gastheer dit jaar was Essent in ’s-Hertogenbosch. Drie dagen lang werkten 12 studententeams samen aan een nieuw product of concept voor vraagstukken rond het thema 'Slimme Stad. Meer dan technologie'. De eindresultaten werden gepitcht in het bijzijn van een vakkundige jury. Wethouder Jan Hoskam reikte de prijs uit aan het winnende team.

In drie dagen van idee tot product

Afgelopen maandag leerden bijna 50 studenten van Avans Hogeschool, KW1C, HAS Hogeschool, Summa College en Fontys Hogeschool elkaar kennen. Met welk doel? In drie dagen tijd een product creëren wat op enthousiasme en ondersteuning van overheid en bedrijfsleven kan rekenen. Zodat het zo ook daadwerkelijk de markt op kan! In de teams waren verschillende MBO en HBO opleidingen vertegenwoordigd, zoals Informatica, SBRM, Applicatieontwikkeling en Geomedia & Design.

Challenges uit het bedrijfsleven, overheid en onderwijs

De twaalf teams werkten aan concrete vraagstukken uit het Bossche ICT bedrijfsleven, afkomstig van SAP, Essent, Quintiq, de Volksbank, LLC, de gemeente ’s-Hertogenbosch en van het lectoraat Location Intelligence van HAS Hogeschool.  Elke challenge heeft betrekking op het thema 'De Slimme Stad. Meer dan technologie'.

En de winnaar is….

De vakjury koos het team “Slimme Teltegels” uit als winnaar. Student Thijs van de Ven van het Summa College: "Er lopen elke dag ontzettend veel studenten en werknemers in de Spoorzone, maar de gemeente weet niet het precieze aantal.  Wij hebben daarom het idee van de slimme tegel bedacht en gaan die toepassen in de spoorzone. Er worden op drukke plekken “teltegels” neergelegd die bijhouden hoeveel mensen erop welke tijd lopen. Zo krijg je toch de data die je wilt hebben zonder dat er ook maar enige vorm van privacy geschonden wordt aangezien er zo geen manier is om te kijken welke persoon het is.”

De prijsuitreiking werd gedaan door wethouder Jan Hoskam van Economische Zaken. De studenten hebben niet alleen de ICT Community ‘s-Hertogenbosch Award in ontvangst mogen nemen, ze zijn ook de gelukkige winnaars van het geldbedrag van € 750.

ICT Community ‘s-Hertogenbosch

De 1e editie van de ICT Community Challenge 2017 werd mogelijk gemaakt door ICT Community ’s-Hertogenbosch.  De ICT-Community ’s-Hertogenbosch is een platform voor alle ICT-bedrijven in ’s-Hertogenbosch en de ICT-opleidingen van Avans Hogeschool en Koning Willem I College. De gemeente ondersteunt het initiatief. Het platform wil samenwerken en het delen van kennis bevorderen. Tussen bedrijven onderling, maar ook tussen ICT-bedrijven en ICT-onderwijs. De ICT-Community ’s-Hertogenbosch wil ook meehelpen de Bossche ICT-sector een gezicht te geven.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over ICT Community Challenge op www.challengemasters.nl of volg het regelmatig terugkerende studentenevent op facebook.com/hackathonmasters en op @hackathonmaster. Meer informatie over de ICT Community? Neem contact op met Martin van der Broek.