Winkelcentrum De Helftheuvel bestaat 50 jaar!

Winkelcentrum De Helftheuvel bestaat 50 jaar. Het was de Bossche burgemeester Robert Lambooij die op 18 november 1968 het winkelcentrum officieel opende. Na veelbewogen beginjaren en vele verbouwingen is het winkelcentrum geworden tot wat het nu is: één van de grootste en gezelligste overdekte winkelcentra van heel Brabant!

“Trots op wat we hebben bereikt”
“Ik kan me de dag van de opening nog goed herinneren”, vertelt Gery de Bruin, voorzitter van de winkeliersvereniging: “Om de opening te vieren, trakteerden we op gratis sigaretten, sigaren en bonbons. Die waren in een mum van tijd verdwenen. Op straat liepen dames op pantoffels met de krulspelden nog in het haar. We hadden zo onze bedenkingen maar gelukkig is het ruimschoots goed gekomen. Bij de opening was De Helftheuvel dan ook niet meer dan een enkele winkelstraat midden in de polder met slechts één grote flat in de directe omgeving. Door met z’n allen de schouders eronder te zetten, is het die eerste generatie winkeliers uiteindelijk gelukt om het nieuwe winkelcentrum tot bloei te laten komen.“

De populariteit van het winkelcentrum nam alsmaar toe. De belangrijkste stap die de winkeliersvereniging heeft gezet is zonder twijfel het overdekt maken van het hele winkelcentrum. Met de schaalvergroting - van zo’n 40 naar 80 winkels –is dat uiteindelijk een gouden zet gebleken.

Voor meer informatie over Helftheuvelpassage, bezoek de website!