Verder ontwikkelen ICT-community ‘s-Hertogenbosch

ICT en data bedrijven zijn belangrijk voor ’s-Hertogenbosch. In de corona crisis hebben ze zelfs aan betekenis gewonnen. En in de komende jaren worden ze alleen maar belangrijker. Naast het bieden van goede huisvesting aan deze bedrijven, is het hebben van een netwerk een ‘must’ om deze bedrijven voor lange tijd aan onze gemeente te (ver)binden.

De gemeente ’s-Hertogenbosch werkt met verschillende marktpartijen en de Bossche Investerings Maatschappij (NV BIM; beheerder, exploitant van gebouwen) samen in de Spoorzone ‘s-Hertogenbosch. Zij ontwikkelen hier een aantrekkelijk en dynamisch gebied voor ICT en databedrijven. Het Grasso-pand wordt het eerste kantorencentrum voor ICT en data in dit gebied.

 

Meerjarig contract

Om die ambitie, groei en initiatieven verder te versterken, zetten de gemeente en BIM een ICT-community manager in. Hiervoor gaan zij een meerjarig contract aan. Deze community manager van de BIM gaat de enkele jaren geleden gestarte ICT-community verder uitbouwen en professioneler maken.

De ICT-Community vormt een platform waar ICT- en databedrijven, onderwijsinstellingen en andere organisaties samenkomen. Het doel is om de samenwerking te verbeteren, kennis te delen, innovaties te initiëren en talenten aan de stad te binden.

 

Toonaangevende datastad

In ’s-Hertogenbosch zijn de afgelopen jaren al veel initiatieven op het gebied van ICT en data ontstaan. Zo is Jheronimus Academy of Data Science (JADS) de eerste universiteit op het gebied van ICT en data. Maar ook evenementen zoals de Den Bosch Data Week zetten ’s-Hertogenbosch als datastad op de kaart. Met de ICT-Community komen verschillende initiatieven samen en worden zo versterkt.

Wethouder Jan Hoskam: ‘’De kracht van de BIM ligt bij het ontwikkelen van communities zoals De Gruyter Fabriek en de Jamfabriek. In Grasso is een start gemaakt met ICT en data. Dit is een goede basis om verder te bouwen aan een stadsbrede ICT-community en het profiel van ‘s-Hertogenbosch als toonaangevende datastad”.

ICT-community manager Robert de Kleijn vult aan: ‘’Een toegankelijk en waardevol ICT- en dataplatform, dat moet de ICT-community worden. Door dit groter te trekken, kunnen we ondernemers nóg meer bieden en talenten en nieuwe ondernemers naar de stad trekken.”