Verbouwing Grasso-pand tot ICT-bedrijvencentrum

De werkzaamheden aan de buitenkant van het monumentale Grasso-pand aan de Parallelweg zijn afgerond. Ook heeft de gemeente samen met de BIM gewerkt aan plannen voor de binnenkant. Namelijk het realiseren van kantoorruimtes voor ICT-bedrijven.

Wethouder Jan Hoskam: “Er komt maar liefst 4.000 m2 aan ICT-kantoorruimte. Voor zowel start-ups, grow-ups en volwassen bedrijven, met zo’n 400 tot 450 mensen. De komst van JADS ruim twee jaar geleden heeft mede een impuls gegeven aan de ICT-bedrijvigheid in onze gemeente.” Het is de bedoeling dat begin 2021 deze nieuwe locatie opengaat.

Investering
Het college legt de gemeenteraad nu een voorstel voor om de plannen verder uit te werken en tot realisatie te komen. Daarvoor wordt een krediet van 14,2 miljoen euro gevraagd. Daarvan is een gedeelte onrendabel.

Er is een groeiende vraag naar kantoorruimte door ICT- en data-ondernemers. In het naastgelegen pand op het Grenco-terrein hebben de eerste ondernemers al hun intrek genomen. Met het Grasso-pand kunnen we de ICT-community, samen met alle partners, verder uitbouwen. En levert deze investering een belangrijke bijdrage aan ’s-Hertogenbosch als ICT- en datastad.

Duurzaam
De investering heeft ook tot gevolg dat er een duurzaam, energieneutraal gebouw ontstaat. Dit past in de ambities van de gemeente. En bovendien versterken we het gebied als onderdeel van de Spoorzone.