Try-out voor nieuwe kantoorlocatie innovatieve ICT bedrijven

Het voormalige kantoorgebouw van Grasso wordt een bedrijfsverzamelgebouw voor jonge, vernieuwende bedrijven in de ICT-sector. Over enkele maanden begint de gemeente met een try-outfase in het naastgelegen Boschveld Bedrijvencentrum. NV BIM wordt beheerder. Voor bedrijven aan de slag kunnen in De Grasso duurt nog even. Het gebouw is een rijksmonument en naar verwachting duurt besluitvorming en verbouwing nog circa anderhalf jaar. 

Later dit jaar definitief besluit

Dit zijn de voornaamste elementen uit het uitwerkingsplan dat het college voorlegt aan de gemeenteraad. Later dit jaar neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de investeringen in het pand. De try-out kan in de tussentijd al van start in een leegstaand deel van het Boschveld Bedrijvencentrum. In de try-out komen 35 werkplekken en een centrale ontmoetingsruimte. Hiervoor selecteert NV BIM nu aspirant-huurders.

’s-Hertogenbosch speelt in op vraag innovatieve ICT-bedrijven

De gemeente investeert in het project omdat steeds meer jonge, innovatieve bedrijven in de ICT-sector huisvesting zoeken in de buurt van de binnenstad. Een deel van de doelgroep kan terecht in bestaande centra, zoals bij de Jheronimus Academy of Data Science en De Jamfabriek. Maar de vraag is groter. Met ‘De Grasso’ wil de gemeente bedrijven een plek geven.

De Grasso versterkt Bossche ICT-sector

Wethouder Jan Hoskam van Economische Zaken: ’s-Hertogenbosch is bij uitstek een ICT-stad. Naast 600 ICT-bedrijven heeft onze stad erg goede opleidingen. Avans is verkozen tot beste ICT-opleiding in Nederland en de Jheronimus Academy of Data Science biedt een landelijk unieke universitaire opleiding, op het grensvlak van ondernemerschap en datascience. Daarom willen steeds meer ICT-bedrijven hier zitten. Dichtbij het talent”. Waar JADS de plek is voor databedrijven, moet Grasso de plek worden voor andere innovatieve bedrijven in de ICT-sector. Met deze aanpak bouwt ’s-Hertogenbosch aan een steeds sterkere ICT sector. En dat moet snel, geeft Jan Hoskam aan: “er kloppen nu bedrijven op onze deur”.

BIM-directeur Maurice Horsten; “Wij zijn blij met het vertrouwen van de gemeente ’s-Hertogenbosch om het beheer van De Grasso te mogen gaan doen. Onze brede ervaring met monumentale bedrijfsverzamelgebouwen zoals De Gruyterfabriek en meer recent met startup-centrum De Jamfabriek komen in dit project goed van pas.”

Hoe komt het er dan straks uit te zien, De Grasso?

In het centrum moet ruimte komen voor ruim 50 bedrijven, met in totaal 200 tot 250 medewerkers.  Aspirant-huurders doorlopen een selectie-traject. Het centrum wordt een centrale plek voor activiteiten rond innovatie-thema’s in de ICT-sector. Ook komt er een centrale ontmoetingsruimte voor zowel de huurders van het Boschveld Bedrijvencentrum als van het Grasso Bedrijvencentrum.

Meer weten? Neem contact op met Piet Jan den Dikken