Succesvol SPARK Makers Event laat regio bruisen

SPARK Campus, het vernieuwingsplatform voor de gebouwde omgeving, organiseerde op zaterdag 4 juni de eerste editie van het SPARK Makers event. Tijdens deze middag is op een ludieke wijze het SPARK Lab, het XL fablab voor ’s-Hertogenbosch en omstreken, geopend door Wethouder Huib van Olden, Gedeputeerde Bert Pauli en Stadskunstenaar Lucas de Man. Allen noemden de inspiratie, energie en lef die op de SPARK Campus tot bloei komt. ‘Misschien nu nog klein, maar van onschatbare waarde’, zo speechte gedeputeerde Pauli.   

Waarom een SPARK Makers event

SPARK startte in februari 2014 als initiatief van provincie Noord-Brabant, gemeente ’s-Hertogenbosch, TU/e, Avans Hogeschool en Heijmans. De campus stelt zich ten doel vernieuwende oplossingen te realiseren om de gebouwde omgeving veiliger, gezonder en aangenamer te maken. Onlangs is SPARK gestart met een XL Fablab. Een fablab is een moderne werkplaats waar uitvinders en ontwikkelaars terecht kunnen om technische vraagstukken uit te werken en van elkaars kennis gebruik te maken. 

Voor innovatiecampus SPARK was de traditionele ‘Dag van de Bouw’ een moment om te laten zien hoe de toekomst van de bouw eruit kan zien. Een toekomst waarin iedereen een rol heeft als maker. En de bouw zichzelf opnieuw kan uitvinden.

Activiteiten tijdens het event

Een grote diversiteit aan makers, kustenaars en techneuten toonde nieuwe technologie en toepassingen. Er waren talloze leerzame maar vooral leuke workshops te volgen die jong en oud aantrokken. Onder de aanwezige makers waren onder andere Ultimaker met een virtueel ruimtevaartschip, Oreïd met een groot interactief wiel, toonde kunstenaar Reinier Bosch zijn werk en was boomzaagkunstenaar Erik van der Leur aanwezig. Een inspirerende dag voor alle aanwezigen.

De volgende editie vindt plaats in juni 2017.