Subsidie voor duurzame energieprojecten

Vanaf 17 maart 2020 is de landelijke subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) weer beschikbaar voor duurzame energieprojecten. Tot 2 april kunnen bedrijven hun subsidie-aanvraag indienen. Bijvoorbeeld voor het opwekken van zonne-energie. Met deze exploitatiesubsidie hebben meer dan 50 bedrijven in gemeente ‘s-Hertogenbosch en de gemeente zelf al zonnepanelen weten te realiseren op hun panden.

 

Vooronderzoek

Weten of zonnepanelen of andere energiemaatregelen voor uw bedrijf interessant zijn? Maak dan nu gebruik van de gemeentelijke subsidie Voorbereiding van energiemaatregelen. Daarmee kunt u eerst de technische en financiële haalbaarheid van bijvoorbeeld zonnepanelen onderzoeken. Ook kan met deze subsidie onderzoek worden gedaan naar andere energiebesparende maatregelen of bijvoorbeeld het benutten van restenergie. Zo’n vooronderzoek is bij de aanvraag van SDE+ subsidie vaak verplicht.

 

Meer informatie

De gemeentelijke subsidie Voorbereiding van energiemaatregelen kunt u het hele jaar aanvragen: hier vindt u alle informatie.

De aanvraagperiode voor de landelijke subsidie SDE+ duurt slechts van 17 maart tot 2 april en vraagt om extra voorbereiding. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Daarover leest u meer op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).