Stappen zetten op de Chinese markt? Benut het Brabantse netwerk in Wuxi

Veel Brabantse bedrijven hebben handelspartners in China of zijn op zoek naar mogelijkheden om te starten met zakendoen in China. Ook Bossche bedrijven zetten stappen in China. Het Brabantse netwerk in China, waaronder de Bossche contacten in de stad Wuxi, kunnen hierbij helpen.

Sinds 1997 bezoeken bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen regelmatig de Chinese provincie Jiangsu. De twee provincies hebben een vriendschapsverdrag. Jiangsu heeft 80 miljoen inwoners en ligt aan de oostkust, vlakbij Shanghai. Jiangsu heeft net als Brabant een sterke innovatieve economie in onder meer hightech en agrifood. 

’s-Hertogenbosch heeft al ruim 10 jaar vriendschap met de stad Wuxi, één van de grootste steden in de provincie, met 5 miljoen inwoners. De stad is sterk in ICT en agrifood, heeft een universiteit en diverse businessparken gespecialiseerd in software en bigdata. Burgemeester Jack Mikkers en wethouder Jan Hoskam bezochten Wuxi in 2019. Ze namen deel aan de handelsreis die de provincie Noord-Brabant naar de provincie Jiangsu organiseerde. Ook vertegenwoordigers van onder meer JADS en het Koning Willem I College namens deel. Eerder in 2019 bezocht een delegatie van ICT-ondernemers uit Wuxi ’s-Hertogenbosch, tijdens de WK Archery. Medio vorig jaar stuurde Wuxi 30.000 medische mondkapjes naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis, ter ondersteuning van de strijd tegen het coronavirus.

Brabant heeft een Business Support Office in de provincie Jiangsu. Dit Office helpt Brabantse ondernemers bij het vinden van de juiste handelscontacten. Ook geeft het ondernemers tips op het gebied van Chinese cultuur. In bijgevoegd filmpje een korte impressie van de stad Wuxi.

Meer informatie: www.brabant-china.nl en p.dendikken@s-hertogenbosch.nl.