Eerste Europese Demo Day Rockstart

Eerste Europese Demo Day Rockstart

Rockstart heeft een Demo Day gehouden voor zijn eerste Europese AI acceleration programm dat over een maand afloopt. De deelnemende start-ups lieten hun voortgang en hun plannen om fondsen te werven zien aan een publiek van investeerders, mentoren en andere belanghebbenden uit het start-up ecosysteem.

De deelnemende start-ups werkten ongeveer vijf maanden aan hun case in de Jheronimus Academy of Data Science (JADS), een partner in het AI-programma van Rockstart. Demo Day vond plaats in de voormalige kapel van JADS.

200.000 euro
Aan het begin van het programma ontvingen de beginnende bedrijven ieder 20.000 euro én de belofte dat één van de deelnemers nog eens 200.000 euro zou krijgen van één van de investeerders. Dat bedrag ging naar het Indiase Aziobot, dat werkt aan een robot die zelfstandig de straten schoonhoudt. In de JADS-kapel toonde het bedrijf een film van een prototype van een machine om grote magazijnen schoon te houden.

Voorspellen parkeerruimte
Start-up AirSquire werkt aan een andere manier om met 3D-modellen om te gaan in de bouw. VolkerWessels is één van de eerste klanten van het bedrijf. Andere start-ups die hun kunsten lieten zien op Demo Day waren onder meer; Birds.ai (visuele inspecties van o.m. windturbines), Peazy (voorspellen van beschikbare parkeerruimte) en nFold (innovatief platform voor recruiters).

Peazy werkt samen met de ’s-Hertogenbosch in een pilot om het systeem te testen. Peazy hoopt binnenkort ook te starten in enkele andere grote Nederlandse steden, waaronder Amsterdam.