Rockstart organiseert eerste Artificial Intelligence accelerator van Europa

Rockstart heeft haar activiteiten uitgerold naar Den Bosch en organiseert daar het eerste Artificial Intelligence accelerator-programma van Europa. De startupversneller heeft de geselecteerde startups voor haar AI accelerator-programma aangekondigd. Teams vanuit Singapore, India, de VS, Zuid-Afrika en Italië zijn naar Brabant gekomen om te werken aan hun producten, te sparren met mentoren en om in contact te komen met potentiële investeerders en klanten. De BOM is één van de investeerders van Rockstart.

Sinds 2011 organiseert Rockstart al diverse accelerator-programma’s voor startups in Amsterdam, Nijmegen en Bogotá (Colombia). Dit is het eerste programma dat draait op Rockstart’s vestiging in Den Bosch.

“Data science wordt steeds belangrijker en biedt grote ondernemingskansen”, zegt Miriam Dragstra, Directeur van BOM Capital bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. “De provincie speelt hier goed op in door samen met TU/e en Tilburg University een academische data science-studie aan te bieden. Het acceleratieprogramma van Rockstart sluit daar perfect op aan door de brug te slaan naar ondernemerschap. Het is goed om te zien dat Rockstart nu wordt uitgerold naar Den Bosch om ondernemers in Brabant een opstap te bieden en zo het data science-ecosysteem in de regio verder te versterken.”

Lees het gehele artikel hier

Bron: Brabantse ontwikkelings maatschappij