Rockstart kiest 's-Hertogenbosch als locatie voor AI Accelerator

Rockstart heeft 's-Hertogenbosch gekozen als locatie voor hun Artificial Intelligence Accelerator. Vanaf oktober starten 10 start-ups in kunstmatige intelligentie een intensief programma van zes maanden. Het doel? De bedrijven voorbereiden op wereldwijde groei. Thuisbasis van het initiatief wordt de Jheronimus Academy of Data Science (JADS). 

Rockstart Accelator is een programma van Rockstart om start-ups in 150 tot 180 dagen voor te bereiden op internationale groei. Het bedrijf doet dit door te ondersteunen in werkplekken, coaching en begeleiding en toegang tot financiering. De bedrijven ontvangen 20.000 euro cash en voor 80.000 euro aan middelen, zoals gebruik van materialen en expertise. Aanmelding voor het programma staat open tot 30 juli. Het programma zelf gaat van start in oktober. Artificial Intelligence is een lastig te omschrijven begrip. Bij AI, of kunstmatige intelligentie, reageren apparaten op data of impulsen uit hun omgeving om op basis daarvan zelfstandig beslissingen nemen. 

Het initiatief landt in het in september geopende Jheronimus Academy of Data Science. Deze universitaire campus is een samenwerking van Tilburg University, Eindhoven University of Technology, de gemeente 's-Hertogenbosch en de provincie Noord-Brabant. Naast Rockstart komt er ook een centrum voor bedrijven in het gebouw van JADS. Ook dit centrum opent in september.

De gemeente 's-Hertogenbosch is blij met de komst van Rockstart en heet Rockstart van harte welkom!

Meer informatie en up to date blijven? 

Volg het op de websites van JADS en Rockstart.