Ontbijt voor Bossche Gazellen

In november 2018 ontvingen maar liefst 25 Bossche bedrijven een FD Gazellen Award; een prijs voor de snelgroeiende bedrijven van het land. Op 18 februari werden de winnaars uit Den Bosch en omstreken ontvangen door locoburgemeester en wethouder Economische Zaken Jan Hoskam voor een ontbijt op het Stadhuis. De ochtend stond in het teken van elkaar beter leren kennen.

Zeven 'nieuwe' gezichten aan tafel
Bedrijven kunnen in aanmerking komen voor een FD Gazellen award als zij behoren tot de snelste groeiers in hun grootteklasse, gemeten over de afgelopen drie jaar. Over 2018 vielen 14 bedrijven in de klasse 'klein', 10 bedrijven in de klasse 'middelgroot' en 1 bedrijf in de klasse 'groot' in de prijzen. Voor 7 bedrijven was dit de eerste keer dat zij deze award in ontvangst mochten nemen: Blue Rock Logistics, Republiq, Concapps, Otherside at Work, Vrij!, Oxhill7 en Team Rockstars IT. Ook enkele winnaars van een FD Gazelle uit de directe omgeving van ‘s-Hertogenbosch waren aanwezig, waaronder Shoots&More uit Hedel en Etrias en Emma Handson uit Vught.

Diverse groep maar met vergelijkbare vraagstukken
De winnende bedrijven zijn actief in verschillende sectoren, waaronder retail, accountancy, detachering en IT. Ondanks de ogenschijnlijke verschillen tussen de bedrijven wat betreft hun bedrijfsactiviteiten en omvang, hebben de ondernemers toch het nodige gemeen. Aan het begin van de ochtend werden drie ondernemers geïnterviewd door dagvoorzitter Rachel van de Greef. Mariëlle van Werven (Annadiva), Rob van Laarhoven (Sanitairwinkel) en Marc Vaessen (Pancompany) hebben alledrie verteld over hun drijfveren, hun uitdagingen en de zaken waar ze het meest trots op zijn. Hieruit bleek dat er zij veel overeenkomstige zaken noemen.
Ook tijdens de speeddates na het ontbijt werd duidelijk dat de ondernemers onderling veel raakvlakken hebben. De ondernemers konden in verschillende rondes tien minuten met elkaar kennismaken aan de hand van prikkelende vragen. Na tien minuten was het weer tijd om een nieuwe gesprekpartner op te zoeken, waardoor de ondernemers de kans kregen meerdere nieuwe contacten op te doen.

"Trots op de stad en trots op jullie!"
Locoburgemeester en wethouder Economische Zaken sprak aan het begin van de ochtend de genodigen toe. "Als gemeente zijn wij trots op deze snel groeiende bedrijven en bieden jullie daarom vandaag graag dit ontbijt aan. Jullie zetten Den Bosch extra op de kaart door het winnen van deze award en wij hopen dat jullie hiermee een inspiratie kunnen zijn voor andere ondernemers in onze gemeente en daarbuiten."

Elk jaar meet het Financieel Dagblad welke bedrijven in Nederland minimaal 3 jaar lang 20% groeien. Deze bedrijven ontvangen een FD Gazelle. Het Financieel Dagblad meet de omzet van een bedrijf, aan de hand van de gegevens uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel. De verkiezing heeft veel status in het bedrijfsleven. Interesse om dit jaar ook in aanmerking te komen voor deze award? Kijk op de website van het FD