Onderwijskwaliteit en aantal studenten ICT overtreft voorgaande jaren

De recente Nationale Studenten Enquête 2016 wijst uit dat de ICT opleidingen van Avans in ’s-Hertogenbosch dit jaar nog beter scoren dan in 2015 al het geval was. De opleiding Informatica kreeg zelfs de titel ‘topopleiding’ toegekend. Ook stijgt het aantal aanmeldingen voor de opleidingen van Avans. Goed nieuws voor ondernemers die zitten te springen om ICT-talent.

Op de vraag wat nou het geheim is achter de Academie voor Industrie en Informatica (AI&I) zegt directeur André Gehring dat de kwaliteit van onderwijs bij Avans hoog in het vaandel staat. Daarom investeren zij continue in didactiek, inhoud van onderwijs en in een goede samenwerking binnen de teams en met het beroepenveld.

Docent van het jaar

Avans benoemt ieder jaar een docent tot docent van het jaar. Deze docent daagt studenten, door middel van coaching, uit om meer te doen dan het programma hen verplicht. Hiervoor is persoonlijke verbinding belangrijk. Ook dit draagt bij aan de kwaliteit van het onderwijs. Docentkwaliteit is een van de belangrijkste onderwerpen voor Avans.

Altijd ruimte voor verbetering

Ondanks de mooie score is er altijd ruimte voor verbetering, geeft André Gerings aan. Ieder jaar wordt er daarom op basis van de Nationale Studenten Enquête een analyse gemaakt. Hieruit haalt Avans vijf punten om zeker te houden en vijf punten die beter kunnen. Ook houdt de hogeschool iedere 4 jaar hun leerplan tegen het licht. Het afgelopen jaar is veel geïnvesteerd in studieloopbaancoaching. Met als doel dat studenten in 10 weken helder hebben of zij wel voor het juiste beroepenveld hebben gekozen.

Aanpak werpt zijn vruchten af

Het aantal aanmeldingen voor ICT opleidingen stijgt bij Avans. Het aantal aanmeldingen voor de opleidingen Informatica en Technische informatica van AI&I is gestegen met 27%. Communication & Multimedia Design verdubbelt bijna, van 94 naar ongeveer 175 studenten. Ook landelijk stijgt het aantal aanmeldingen, maar minder hard. Volgens Avans is de groei te danken aan de toekomstperspectieven binnen de branche. Dat de studenten kiezen voor ’s-Hertogenbosch komt door de kwaliteit van de hogeschool. En ook de uitslag van de Nationale Studenten Enquête speelt mee.