Oktober: #Datafood en event Wereld-voedseldag

In 2018 viert Brabant als European Region of Gastronomy het jaar van het voedsel, onder de noemers ‘Eten beleef je in Brabant’ en ‘Eten maak je in Brabant’. Brabant neemt daarmee het voortouw bij het vormgeven van de voedselagenda van de toekomst: We Are Food. ’s-Hertogenbosch is daarbij een belangrijk podium voor ons voedsel van morgen en de rol van data in ons voedsel van morgen. In de maand oktober is ’s-Hertogenbosch gastheer van de Brabantse keuken rondom food & data, de dataficering van voedsel. Koppelingen met wereldvoedselproblematiek zijn te vinden in toepassingen van precisielandbouw, toepassingen data science bij globale voedseloverschotten/-tekorten, etc.

Op 12 oktober ontvangt ’s-Hertogenbosch in samenwerking met AgriFood Capital en Jheronimus Academy of Data Science (JADS) jonge ondernemers uit de foodindustrie. Op zaterdag 13 oktober volgt er een publieksprogramma in de binnenstad vol met lezingen, presentaties, debatten, tentoonstellingen en proeven aan vernieuwende producten en gerechten. Het weekend wordt op zondag 14 oktober afgesloten in samenwerking met restaurants in de binnenstad.

Event tijdens Wereld Voedseldag (13 oktober)
Op zaterdag 13 oktober vindt in Den Bosch het landelijke World Food Day Festival plaats: talkshows, demonstraties, excursies, films, workshops, markt. Dit alles over ‘de wereld van ons voedsel’. Dit is een jaarlijks event, georganiseerd door de Rijksoverheid, samen met vele partners, zoals Volkskrant, Universiteit Wageningen, Oxfam Novib, etc., wat dit jaar dit plaats vindt in 's-Hertogenbosch.  De dag staat in het teken van ‘hoe maken we ons voedsel duurzamer’ en ‘hoe ziet de voedsel-economie van de toekomst eruit’.

Een boeiende en leuke dag voor jong en oud, met onder andere:

  • Een hoofdpodium met spetterende acts met diverse BN’ers, kookshows door sterrenkoks, speeches van vice-premier Carola Schouten en onze burgemeester Jack Mikkers;
  • Talkshows en workshops: de wereldwijd food-directeur van Google over ‘what Google eats’ en met George Steinmetz, fotograaf van National Geographic en NY Times, bespreekt live zijn eigen foto’s.
  • Masterclasses, bijv. zelf koffie branden, worstenbroodje-make-over,  cocktail maken voor kids, etc.
  • 10 excursies! Bijvoorbeeld de fiets-excursie door ‘Eetparadijs Den Bosch’ of een bus-excursie naar de Verspillingsfabriek in Veghel.

Laat je verrassen en kom die zaterdag langs! Bestel hiervoor je gratis ticket op de event-site: http://wereldvoedseldag.com/

Dit event is onderdeel van het Europese themajaar ‘We Are Food’ in 2018, met veel meer events rond agrifood /voedsel in Brabant.