Nieuwe opleidingen AVANS Associate Degrees zoeken samenwerking met bedrijfsleven

Nieuwe opleidingen AVANS Associate Degrees zoeken samenwerking met bedrijfsleven
Avans Hogeschool heeft sinds dit studiejaar voltijdopleidingen op een nieuw niveau: de Associate degrees. Dit zijn tweejarige praktijkgerichte hbo-opleidingen. De opleidingen zijn vooral bedoeld voor mbo 4-leerlingen die willen doorstuderen en voor praktische havisten die snel aan de slag willen.

Dit studiejaar zijn er in ‘s-Hertogenbosch opleidingen op het gebied van Business, Communicatie, Finance, HRM, ICT, Marketing en Ondernemen gestart. In september 2018 komen daar de opleidingen Biobased Economy, Built Environment, Engineering, Health & Social Work, Logistiek en Management bij.

Samenwerken met het bedrijfsleven
Bij de Associate degrees is de verbinding met het bedrijfsleven erg belangrijk. Het onderwijs wordt continu afgestemd op vragen uit de praktijk. De studenten die een Associate degree volgen zijn zelf ook praktijkgericht. Ze kunnen zowel operationele taken uitvoeren als meedenken over de strategie.

Voor de nieuwe Associate degrees is Avans Academie Associate degrees op zoek naar bedrijven waar studenten relevante werkervaring kunnen opdoen. Die werkervaring kunnen ze opdoen in stages en afstudeeropdrachten, maar ook tijdens interessante praktijkopdrachten, die studenten op school of in het bedrijf kunnen uitvoeren. In ruil voor deze opdrachten krijgt een bedrijf niet alleen een oplossing voor haar actuele vraagstuk, maar ook een frisse blik op de onderneming.

Contact
Interesse? Meer informatie en contactgegevens zijn te vinden op de website van Avans Hogeschool en via Franka Peeters, fjam.peeters@avans.nl of 088 – 525 86 51.