Manon Jeuken wint Jheronimus Atelierprijs

Manon Jeuken, student Art & Research (Beeldende Kunst) bij St.Joost School of Art & Design, is uitgeroepen tot prijswinnaar van de Jheronimus Atelierprijs ‘s-Hertogenbosch (JA’sH). Gemeente ’s‑Hertogenbosch reikt deze prijs jaarlijks uit aan de meest ondernemende student. Het is hun concrete gebaar om talentvolle kunstenaars van St.Joost een kans te geven zich verder te ontwikkelen door het faciliteren van een gratis atelier en begeleiding door de curator van Willem Twee en Kunst & Werk van St.Joost voor een heel jaar. De kunstenaars kunnen van daaruit werken aan hun verdere ontwikkeling. “Met deze prijs willen we talentvolle kunstenaars een kans geven zich verder te ontwikkelen. Als Cultuurstad van het Zuiden vinden we het belangrijk dat jonge kunstenaars hier carrière kunnen maken. Gefeliciteerd Manon met deze mooie prijs!”, aldus Mike van der Geld, wethouder Cultuur.

Manon Jeuken – JA’sH
Manon Jeuken is gekozen uit een totaal van vier kandidaten die hun plannen gepitchd hebben voor een commissie bestaande uit: Janne van Wijnen afd. Cultuur Gemeente ’s‑Hertogenbosch, Fred van Hoek St.Joost School of Art & Design, Marloes Vreeswijk oud-winnaar JA’sH 2019-2020 en Ivonne van der Velden curator beeldende kunst Willem Twee.

Graduation Show 2020
Ook dit jaar presenteert St.Joost School of Art & Design vol trots haar afstudeerders en hun werk tijdens de Graduation Shows 2020: 7-16 oktober voor de afgestudeerden van de bacheloropleidingen en 17-25 oktober voor de afgestudeerden van de masteropleidingen. Met digitale presentaties van individueel werk, performances, video’s, installaties en een serie aan live events via twee online graduation platforms. En van 7-16 oktober werk op verschillende locaties in Breda en Den Bosch. Door in een vernieuwde context hun werk te onthullen en met publiek in contact te zijn, laten onze kunstenaars en ontwerpers van de toekomst op verrassende, kritische, professionele en creatieve manieren zien hoe adaptief ze zijn in deze bijzondere tijd. Mis het niet!  Meer informatie vindt u op http://www.akvstjoost.nl/nieuws/graduation-show-2020