Lancering Open Ondernemen

PERSBERICHT

Open Ondernemen ’s-Hertogenbosch op vastgoedbeurs Provada gelanceerd

Wethouder Jan Hoskam heeft op woensdag 8 juni om 13:00 uur op de Provada Open Ondernemen in ’s-Hertogenbosch gelanceerd. Een eerste stap in deze nieuwe aanpak is de presentatie van de website www.ondernemenindenbosch.nl.

Waarom Open Ondernemen?
Communicatie is een grotere rol gaan spelen in de samenleving. Het gaat niet alleen om de goede dingen doen. Het gaat ook om laten zien wat er in de stad gebeurt. Digitale communicatie, via websites, social media en nieuwsbrieven is niet meer weg te denken. Maar ook het netwerken blijft belangrijk. Samenkomen en kennis uitwisselen. De gemeente speelt met de nieuwe strategie actief in op deze ontwikkelingen.

Wat gaat de ondernemer ervan merken?
Wethouder Hoskam: “’s-Hertogenbosch is een top stad voor ondernemers. We hebben een aantrekkelijk vestigingsklimaat. Dit blijkt uit onderzoek, maar ik hoor het ook van de ondernemers met wie ik het gesprek aan ga. Het is belangrijk dat we niet alleen praten. Maar ook laten zien dat het bruist in de stad”. Een eerste stap is de lancering van www.ondernemenindenbosch.nl, gecombineerd met de ontwikkeling van een digitale nieuwsbrief en een actievere inzet van ons Linkedin kanaal. Via deze kanalen deelt de gemeente op regelmatige basis nieuws over de recente ontwikkelingen in de stad. Maar er zijn ook andere doelen.

Laagdrempelig contact met de gemeente
Het is voor ondernemers niet altijd duidelijk waar ze aan moeten kloppen met hun vragen over huisvesting, financiering, subsidies en netwerken. Door ook online het contact met ondernemers te zoeken willen we het contact met de gemeente laagdrempeliger maken. We waren al goed bereikbaar via ons klantcontactcentrum. Maar met de nieuwe website kan een ondernemer met een vraag direct onze adviseurs mailen. Weten wij het antwoord niet? Dan zetten we ons netwerk in.

Maar het is natuurlijk geen eenrichtingsverkeer
De gemeente ’s-Hertogenbosch wil ook zelf actiever in gesprek met ondernemers over hun wensen en behoeften. Zoals prijs, basisvoorzieningen en bereikbaarheid. De inzet van meerdere kanalen moet de samenwerking met de stad en regio versterken. We staan open voor feedback.

Het netwerk tussen ondernemers nog meer versterken
Ondernemers werken nu al transparant en enthousiast samen. Veelal binnen de eigen sector. Wij willen cross-overs stimuleren. Dit doen we door op www.ondernemenindenbosch.nl over de sectoren heen informatie te delen. Nu komt veel nieuws nog van adviseurs van de gemeente. Maar in de toekomst steeds meer van ondernemers. We gaan actief op zoek naar samenwerkingspartners die aan willen sluiten. Tijdens het proefdraaien hebben we al veel enthousiaste reacties gehoord.

Ontdek Open Ondernemen en kijk op ondernemenindenbosch.nl.