Den Bosch wint Netwerk Citymarketing Award voor Jheronimus Bosch jaar

Den Bosch heeft de Netwerk Citymarketing Award binnengehaald voor de organisatie van het Jheronimus Bosch jaar. Dit werd bekendgemaakt tijdens de Dag van de Citymarketing. Het jaarcongres van het Netwerk Citymarketing, dat op 14 februari 2017 plaatsvond in de Brabanthallen.

Den Bosch won niet alleen de juryprijs, maar ook de publieksprijs. Het was dan ook een zeer succesvol jaar, waarbij een maximaal rendement gerealiseerd is voor lokale ondernemers. Nog even een greep aan de doos met cijfers:

  • Hoogtepunt vormde de tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie’ in Het Noordbrabants Museum, waar een kleine 422.000 bezoekers op afkwamen. Bezoekers kwamen uit 81 verschillende landen.
  • In 2016 ontving de gemeente ‘s-Hertogenbosch in 2016 tenminste 1,3 miljoen extra bezoeken volgens de eerste tellingen. Definitieve gegevens zijn nog niet beschikbaar.
  • De nationale en internationale media-aandacht genereerde een ‘mediawaarde’ van ongeveer € 20 miljoen, de grootste hoeveelheid voor een cultureel project op Nederlandse bodem ooit.

Andere deelnemers

Uit een dertigtal inzendingen zijn 5 genomineerden gekozen. Uit het juryrapport kwam naar voren dat de kwaliteit van de 5 genomineerde inzendingen hoog was en dat alle initiatieven een zeer reële kans maakten om de award te winnen. Genomineerd waren:

  • Gemeente ‘s-Hertogenbosch met Jheroniums Bosch 500 jaar: gezamenlijk gastvrij

  • Leiden Marketing met Leiden stad van ontdekkingen/campagne T-Rex ontdekt

  • Bureau Citybranding / CommunicatieLab gemeente Den Haag met Merkboek Den Haag

  • Marketing Groningen met Wintercampagne Bowie 2015

  • Citymarketing Ede met Ede kiest voor Food: van zaadje tot appelboom die nu vrucht gaat dragen

Ruim 175 citymarketeers, beleidsmedewerkers, adviseurs, studenten en belangstellenden hebben aan de Dag van de Citymarketing in ‘s-Hertogenbosch deelgenomen. De publieksprijs kwam tot stand door digitale stemming van de aanwezigen. De juryprijs werd uitgereikt door juryvoorzitter Erik Braun, Erasmus Universiteit Rotterdam. De overige juryleden bestonden uit Robert Govers, Richard Stomp, Ward Rennen, Martin Boisen en Gré Beekers.