Den Bosch ondertekent City Deal Voedsel

Op donderdag 26 januari ondertekenden staatssecretaris Van Dam, ministers Schippers en Plasterk, twaalf steden en de provincie Gelderland een City Deal. Het gaat om de City Deal ‘Voedsel op de stedelijke agenda’. Naast gemeente ’s-Hertogenbosch zetten ook steden zoals Amsterdam, Almere, Den Haag, Utrecht, Helmond en Oss hun handtekening.

Er ligt een grote opdracht. Boeren en voedselverwerkende bedrijven moeten voor steeds meer mensen goed en gezond eten produceren. Op een duurzame manier, zodat de bedrijvigheid goed in de omgeving past. Tegelijkertijd op een economisch slimme manier, zodat ondernemers een boterham kunnen blijven verdienen. De City Deal richt zich daarom op de hele keten. Van boer tot bord. Van daaruit werken de partijen aan projecten binnen verschillende thema’s. bijvoorbeeld gezondheid, economie en klimaat. De deal stimuleert ook dat overheden en ondernemers van elkaar leren en met elkaar gaan samenwerken.

Economie versterken

De City Deal ‘Voedsel op de Stedelijke Agenda’ biedt de gelegenheid om Bossche economische speerpunten als de Grow Campus, We Are Food 2018 (European Region of Gastronomy) en de regio-agenda van AgrifoodCapital te versterken.

Startups, evenementen en studenten

Wethouder Jan Hoskam: “We hebben een economisch argument om in deze deal mee te doen. Evenals een duurzaam argument. We zien dat een onderscheidende ‘voedselagenda’ het vestigingsklimaat en toeristisch bezoek in steden verbetert. Het trekt startups, evenementen en studenten aan. Dit geldt ook voor ’s-Hertogenbosch. Kijk maar naar bijvoorbeeld De Jamfabriek, de HAS Hogeschool en Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch.”

Bekijk de film!