DC Den Bosch volledig verhuurd

Logistiek vastgoedonderneming WDP kondigt drie nieuwe voorverhuurde projecten aan, waarvan twee in Nederland en een in België. De investering bedraagt 70 miljoen euro.

Dat meldt het in Brussel en Amsterdam genoteerde logistieke vastgoedbedrijf. Het leeuwendeel van de investeringen komt in Nederland terecht. Daarmee groeit de Nederlandse WDP-portefeuille eind dit jaar naar circa 2 miljard euro. De waarde van de totale portefeuille zal dan volgens CEO Joost Uwents ongeveer 4 miljard bedragen, tegen 3,5 miljard eind 2018.

WDP wil voor 33 miljoen euro een distributiecentrum realiseren van 55.000 m2 op eigen grond in ‘s-Hertogenbosch. Het terrein, waar ooit de depots van Total Fina, metaalhandel Huiskens-van Erp en een warmtekrachtcentrale van Essent gevestigd waren, is volledig gesaneerd en wordt op duurzame wijze herontwikkeld. Het terrein van 9,3 ha werd begin 2018 aangekocht door WDP. Voormalig eigenaren van de grond waren Heineken, Gemeente ‘s-Hertogenbosch,  Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en RWE.

Deze locatie zal voor lange termijn worden verhuurd aan drie partijen: Rorix (Sanitairwinkel) – een (online) verdeler van sanitaire producten, Spierings Smart logistics – een lokale logistieke dienstverlener – en ID Logsitics, een internationale logistieke dienstverlener, die de logistiek voor Intratuin in Nederland gaat verzorgen. De directe nabijheid van de containerterminal BCTN biedt de mogelijkheid tot duurzaam transport van weg naar water. De bouw wordt naar verwachting in het derde kwartaal 2020 opgeleverd. De totale investering is voorzien op ca 50 miljoen euro.

Meer informatie: https://www.wdp.eu/nl/warehouses/s-hertogenbosch-zandzuigerstraat