Chinese stad schenkt Den Bosch 30.000 mondkapjes

De Chinese stad Wuxi heeft 30.000 medische mondkapjes gedoneerd aan ’s-Hertogenbosch, ter ondersteuning van de strijd tegen het coronavirus. De stad, met 6 miljoen inwoners één van de grotere Chinese steden, heeft al 10 jaar een vriendschapsband met ’s-Hertogenbosch. Het coronavirus raakte ook Wuxi. De piek van de uitbraak van het virus vond daar zo’n twee manden eerder plaats dan in Nederland. Inmiddels is het maatschappelijk leven in Wuxi al weer grotendeels normaal, met de afstandsregels die we hier ook kennen.

De mondkapjes arriveerden twee weken geleden bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het JBZ heeft getest en zet ze nu in voor bescherming van het medisch personeel bij de zorg voor corona-patiënten. Het JBZ is blij met de donatie. Marcel Visser, Raad van Bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis: “Geweldig! We hebben een schenking van 30.000 mondkapjes mogen ontvangen uit de Chinese stad Wuxi. Dank aan ons gemeentebestuur en aan het bestuur van de stad Wuxi! Heel mooi dat bestuurders aan de andere kant van de wereld met ons meedenken en ons zo ondersteunen".

De burgemeester van Wuxi lichtte in een persoonlijke brief aan burgemeester Mikkers van ’s-Hertogenbosch de donatie toe: “Solidariteit en samenwerking is het krachtigste wapen tegen een pandemie. Daarom willen we ’s-Hertogenbosch nu ondersteunen. Uit tegenslag kan weer nieuwe voorspoed komen, zeker als we samenwerken. We hopen dat het virus in ’s-Hertogenbosch snel overwonnen wordt, net als op dit moment zichtbaar is in onze stad Wuxi’.

Burgemeester Jack Mikkers en wethouder Jan Hoskam bezochten in november vorig jaar de stad Wuxi, waarmee ’s-Hertogenbosch inmiddels 10 jaar een vriendschapsband heeft. Ze namen deel aan de handelsreis die de provincie Noord-Brabant naar de Chinese provincie Jiangsu organiseerde. De stad Wuxi ligt in deze provincie. Samen met vertegenwoordigers van onder meer JADS en het Koning Willem I College. Eerder in 2019 bezocht een delegatie van ICT-ondernemers uit Wuxi ’s-Hertogenbosch, tijdens de WK Archery.