Bouwleverancier STIHO Van Hoof vindt nieuwe locatie op De Herven

Bouwmaterialenhandel STIHO Van Hoof verplaatst haar bedrijfsactiviteiten van de Zomerdijk in Rosmalen naar de Aziëlaan op bedrijventerrein De Herven. De Stiho Groep uit Nieuwegein heeft fase 3 van het voormalige Acer-complex op De Herven in Den Bosch gekocht van Propertize.  Een belangrijke verhuizing voor zowel het bedrijf als de omwonenden in de wijk Rosmalen. De verhuizing geeft rust voor de woonwijk en biedt het bedrijf de ruimte om verder te ontwikkelen.

Waarom een verhuizing?

De huidige locatie van STIHO in Rosmalen is gelegen binnen de bebouwde kom van Rosmalen. De beperkte ruimte op deze locatie, evenals de ligging in de bebouwde kom, waren belangrijke redenen voor STIHO Van Hoof om te willen verhuizen. Vestigingsmanager Marcel Sandberg:

“Op onze nieuwe locatie worden wij een Stiho-bouwplein en gaan wij samen met Giebels, ijzerwaren en gereedschappen specialist, onder één dak. Dit zorgt voor een grotere voorraad en een breder assortiment. Wij creëren ook diverse showrooms met o.a. stenen, tegels, keukens en deuren”.

Met de extra faciliteiten zoals de showroom en de machinale werkplaats wil Stiho dé leverancier worden voor de ZZP-er, aannemer, landelijk werkende aannemer en de woningbouwstichting.

Nieuwe locatie geeft ruimte voor overkapping en ‘drive thru’

Het bedrijfsgebouw op de Herven biedt ruim 3.000 m² kantoor- en bedrijfsruimte op een perceel van bijna 6.000 m². Het nieuwe gebouw op de Aziëlaan wordt moderner dan het huidige, met onder andere de showroom en een ‘drive-thru’-principe voor auto’s. Dit betekent dat klanten hun bouwmaterialen direct kunnen inladen en snel weer op weg zijn naar hun volgende klus. Het pand ligt op een centrale plek aan diverse uitvalsroutes. De bouwmaterialen liggen droog opgeslagen, waar op de vorige locatie opslag veelal buiten plaatsvond. Een winst in tijd en kwaliteit. Het bedrijf zal zich goed thuis voelen op De Herven, waar al veel bedrijven zitten die zich richten op handel, logistiek en transport.

Wat gaat er met het perceel in Rosmalen gebeuren?

Met het verplaatsen van het bedrijf zal het bestaande bedrijfsperceel aan de Zomerdijk vrijkomen. De initiatiefnemer, STIHO, is van plan om de bestaande bebouwing te slopen en vervolgens te herontwikkelen. Het zal hierbij gaan om het realiseren van maximaal veertien woningen, in de vorm van negen twee-onder-een kapwoningen en vijf vrijstaande woningen. De woningen hebben straks een schitterend uitzicht met een ligging bij het Sprokkelbosch en de Kruisstraat. Om de ontwikkeling mogelijk te maken wordt een bestemmingsplanprocedure doorlopen. Meer informatie over deze ontwikkeling vindt u op de website van de gemeente ’s-Hertogenbosch.