Bossche bedrijven zetten in op duurzame energie

Gemeente ’s-Hertogenbosch en de bedrijven van de Bossche Energiecoalitie gaan in 2019 bedrijven helpen. Ze gaan bedrijven ondersteunen bij het tot stand brengen van duurzame energieprojecten.

Hoe?
Voor de uitvoering is maximaal €130.000 beschikbaar. Er worden personen aan het werk gezet om projecten op te pakken. Ze kijken hoe een bedrijf duurzame energie kan opwekken en gebruiken en hoe het bedrijf dat kan betalen. Dat gaat om projecten van één bedrijf, zoals een dak vol zonnepanelen. Of om samenwerking van meerdere bedrijven op een bedrijventerrein. Een bedrijf kan bijvoorbeeld restwarmte van een ander gebruiken. Kantoren kunnen daarnaast samen warmte uit de bodem halen voor de verwarming van hun kantoor. Begin 2019 wordt duidelijk welke projecten geschikt zijn voor hulp.


Waarom?

Het gaat om een duwtje in de rug. Veel bedrijven willen meedoen aan duurzaamheid, maar door de drukte van alledag schiet het er bij in. Door personen in te zetten die bedrijven gaan helpen, verwachten de gemeente en de bedrijven dat het gaat lukken. De bedoeling is dat eind 2019 minimaal 5 projecten worden gerealiseerd. Dan beslissen de bedrijven en de gemeente of ze er in 2020 mee door gaan.