29 FD Gazellen winnaars in 2020!

In november 2020 ontvingen maar liefst 29 bedrijven uit 's-Hertogenbosch en omstreken een FD Gazellen Award. Elk jaar reikt het Financieel Dagblad de FD Gazellen Award uit aan de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Bedrijven kunnen in aanmerking komen voor een FD Gazellen Award als zij behoren tot de snelste groeiers in hun grootteklasse, gemeten over de afgelopen drie jaar. De verkiezing heeft veel status in het bedrijfsleven en is voor bedrijven een mooi middel om zichzelf in het zonnetje te zetten. Als gemeente doen wij daar graag aan mee. In de voorgaande jaren is er een ontbijt georganiseerd voor de winnende bedrijven. Aangezien een dergelijk event op korte termijn niet kan plaatsvinden, is ervoor gekozen de award winnaars vlak voor de kerst een attentie te sturen. Alle winnaars hebben een Bossche Draak van chocolade ontvangen, met daarbij een felicitatie van het college.

Ten opzichte van de andere grote Brabantse steden, scoort ’s-Hertogenbosch goed met 29 winnende bedrijven. Ter vergelijking: Eindhoven - 29 winnaars, Breda - 19 winnaars; Tilburg – 9 winnaars; Helmond – 4 winnaars; Oss – 5 winnaars.  Van de 29 winnaars uit ’s-Hertogenbosch en omstreken, waren er veel 'bekende gezichten': bedrijven die al jaren op rij een FD Award in de wacht weten te slepen. Bedrijven zoals Sanitairwinkel, Clavis en Suitable zijn voor de 8e of 9e keer in de prijzen gevallen, wat met recht een prestatie van formaat te noemen is. Daarnaast zijn er 6 bedrijven die voor het eerst de award hebben gewonnen. Dat Bossche bedrijven het goed doen in deze groep, blijkt ook uit het feit dat tussen de winnaars binnen de regio Zuid zelfs een Gouden (Loyal Interim - categorie Middelgroot) en Zilveren (Maddox Media - categorie  Klein) Gazelle zitten. 

Later dit jaar hopen we het traditionele ontbijt alsnog te kunnen organiseren en daarvan zal t.z.t. via dit platform verslag uitgebracht worden.
Een impressie van de ontbijtsessies van de vorige jaren, vindt u hier. Ontbijtbijeenkomst 2020, ontbijtbijeenkomst 2019, ontbijtbijeenkomst 2018